Андрій Кролевець: Проект по Набережній має бути суспільним (ВІДЕО)

08.02.2018 13:01
image

Міська Набережна має стати суспільним проектом, а для цього необхідно створити велику робочу групу з фахівців. Про це заявив відомий кіровоградський депутат Андрій Кролевець (БПП), підтримавши ініціативу Муніципального бюро Стрижакова на засіданні депутатської комісії ЖКГ. Про це повідомляє DOZOR.

«Має бути ядро -  створена робоча, ініціативна або якась інша група, яка  повинна взяти на себе відповідальність. Там мають бути і громадські діячі, мешканці міста Кіровограда, архітектори. Можливо, треба запросити архітекторів з інших міст, які мають досвід в таких реконструкціях, можливо, наших меценатів-підприємців. Тобто  це буде такий народний проект. І я підтримую створення такої робочої групи, куди ввійдуть і виконавчі органи в тому числі. І будуть проводити координацію повністю щодо зовнішнього вигляду, фінансування, архітектурних пропозицій. Тому я стовідсотково впевнений, що така робоча група має бути створена», - заявив Андрій Кролевець.

Депутат запевняє, що реконструкція Набережної має стати не закритим, а прозорим суспільним проектом, оскільки відродження цього масштабного рекреаційного об’єкту має широкий громадський резонанс.

«Беручи до уваги, що Набережна, як площа перед міськвиконкомом  або площа  перед педуніверситетом, лишиться в серцях поколінь, цю справу повинен взяти на себе міський голова, -  говорить Андрій Кролевець. - Просимо міського голову створити  робочу групу з питань розробки проекту реконструкції  Набережної р.Інгул. Тому що від нього буде залежати, які сили будуть сюди задіяні».

Як повідомлялося, депутатська комісія ЖКГ одноголосно підтримала ініціативу Муніципального бюро Стрижакова щодо створення робочої групи з реконструкції  Набережної. Депутатська комісія після обговорення підтримала ініціативу, проголосувавши одноголосно "за".

Нагадаємо, Муніципальне бюро Стрижакова запропонувало керівництву міста створити широку робочу групу з питання комплексної реконструкції Набережної. До неї мають увійти не лише депутати та чиновники, а фахівці: архітектори, дизайнери, історики, урбаністи, краєзнавці і тд., щоб у результаті городяни отримали якісний продукт.

Однак від міської влади отримували відмови. Врешті-решт стало відомо, що робота над створенням робочої групи все-таки почалася.

Як повідомлялося, перемога проекту "Реконструкція Набережної р.Інгул" Муніципального бюро Стрижакова на конкурсі "Громадський бюджет - 2018" стала стартом довгоочікуваного відродження масштабного рекреаційного об'єкта обласного центру.

Переглядiв: 2548