Архієпископ Іоасаф подякував вірянам за участь у заходах під ВР та на площі Кіровограда

19.05.2017 10:32
image

Архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф висловив вдячність усім вірянам Кіровоградщини, які взяли участь у вчорашніх заходах під стінами Верховної Ради та на площі Героїв Майдану обласного центру. Відповідний текст звернення опублікований на офіційному сайті Кіровоградської єпархії Української Православної Церкви, інформує DOZOR.

«Висловлюю щиру вдячність всім, хто 18 травня взяв участь у молитовному стоянні біля стін Верховної Ради України, а також на центральній площі нашого обласного центру. Прихожани наших храмів дієво проявили свою віру, вірність релігійному батьківському світогляду та безбоязність у досить непростій міжконфесійній ситуації, яка, на жаль, склалася у нашій державі. Цей день увійде в історію нашої Церкви та нашої єпархії як день, коли православні віруючі люди стали на захист своєї віри. Церква ще раз підтвердила, що вона може показати свою твердість та силу духу», - звертається архієпископ Іоасаф.
«Ми як віруючі люди не маємо морального права залишатися осторонь тієї неправди, коли зухвало намагаються зруйнувати душу нашого народу – нашу історичну батьківську віру та Святу Христову Церкву! Ми не можемо мовчати, адже, якщо ми промовчимо, то станемо співучасниками цього беззаконня! Тому ще раз дякую всім вам, дорогі отці, брати і сестри за ревність та незламну позицію у справі захисту нашої святої віри і Церкви. Нехай береже всіх вас Господь у мирі і злагоді!» - написав архієпископ Іоасаф.

Текст звернення у повному обсязі – за даним посиланням.

Як повідомляв DOZOR,  вчора, 18 травня, близько півтисячі жителів міста із духовенством Української Православної Церкви здійснили хресну ходу по Великій Перспективній вулиці – від Кафедрального собору до площі Героїв Майдану - на захист православної віри та в знак протесту проти законопроектів, які порушують конституційні права вірян і пропонуються на розгляд Верховної Ради. Фоторепортаж сайту  DOZOR – за даним посиланням.

Фото Романа Мельника

Переглядiв: 900