День міста у Кропивницькому: базар, їжа та нагороди для своїх (ФОТО)

20.09.2020 18:07
image

Традиційно у третю суботу вересня Кропивницький відзначає свій день народження. Так само традиційно, але з меншим розмахом влада міста організувала його святкування – нагородженням співробітників заводу «Ятрань» та наближених до міської влади фірм-постійних переможців тендерів від міськради, годівлею містян вуличною їжею та розгортанням базару у Ковалівському парку. З мінімальними вкладеннями та максимальним піаром кандидата в мери Андрія Райковича – це все про відзначення 266-ї річниці обласного центру. Більш детально – в огляді від медіапорталу DOZOR.

Урочистості перед міською радою

Як і завжди, ранкові заходи з нагоди Дня народження міста розпочалися перед мерією з церемонії нагородження. Серед тих, хто отримав нагороди та грамоти від міської ради – почесний громадянин міста Кропивницького Микола Сухомлин, медики та педагоги.

Не забув міський голова відзначити і працівників заводу «Ятрань».  За кошти з міського бюджету нагороду та квіти вручили керівникам фірм – лідерів у не завжди конкурентних перемогах у мільйонних тендерах. Серед них – керівник підприємства «Кабекслайн» Леонід Федоренко. Саме ця фірма фігурує у кримінальних справах через порушення на тендерах, в яких міська рада Кропивницького її обрала переможцем. Саме Федоренка слідство звинуватило  в незаконних завищеннях вартості будівельних робіт по ремонтам дитсадків, шкіл та Центральної міської лікарні. Фірму «Кабекслайн» помітили у закупівлі вуличних світильників у ТОВ «Торговий дім Радій» за ціною 1500 грн, а в подальшому «Кабекслайн» постачало їх вже на фірму-двійника ПП «Кабекс» вже за ціною 2500 грн. за одиницю. 

Подяку від міського голови Кропивницького отримали і працівники ще однієї фірми- улюбленця міськради «Кронос-лідер». Фірма «Кронос-лідер» мала міцні робочі зв’язки і з теперішнім керівником управління капітального будівництва міської ради Кропивницького Сергієм Білоконем, який є замовником ремонту вулиці Полтавської.

Традиційно приділили увагу працівникам підприємства «Ятрань».  Дивлячись на це, хочеться все ж додати до переліку нагороджених фахівців – бюджетників, адже від побаченого переліку нагороджених під мерією персон, склалося враження, що Райкович просто вирішив зустрітися зі своїми бізнес-партнерами в урочистій обстановці…

image
image
image

Автомобілі, їжа і сувеніри

По-новому не виглядали і локації на головній площі, пішохідній вулиці Дворцовій та занедбаному Ковалівському парку у Кропивницькому. Щорічна виставка пожежної техніки та представлення нових автівок з салонів міста цьогоріч не викликали ажіотажу.

На Дворцовій з інсталяціями вийшли працівники міських закладів освіти. Тут все змішалося докупи – профорієнтація від вишів, поробки та книжкові інсталяції. Далі, у Ковалівському парку з роздовбаними доріжками, простягнулися ряди продавців сувенірної продукції. Намиста, мило, хенд-мейд вироби та інший крам можна було побачити на цих локаціях і в минулі роки, та й взагалі все це містяни регулярно бачать на ярмарках перед міськрадою.  

У Ковалівському парку можна було  поїсти під відкритим небом. Шашлик, кава та інші смаколики чекали на жителів міста.

До вже усталених заходів можна віднести і автомотошоу на вулиці Великій Перспективній – яка мета проведення масового скупчення людей без засобів спецзахисту задля перегляду тюнінгованих автомобілів типу марки ЗАЗ «Таврія», залишається загадкою, мабуть, і для нас, містян.

image
image
image
image
image
image

Чи заснув коронавірус на час концерту на площі Героїв Майдану

Концерт на головній площі Кропивницького відбувся, попри стрімке зростання захворюваності на коронавірус. Минулі роки міське керівництво «дарувало» концерти відомих зірок. Цього року на площі виступив оркестр. Попри те, що формально гостям заходу проводили температурний скринінг (про якість пірометрів, закуплених міськрадою, ми вже писали раніше) , більшість містян проводили час на площі без масок.

Чи є справедливим скупчення містян заради передвиборчого піару на порозі, прогнозованої фахівцями другої хвилі пандемії коронавірусної інфекції? Мабуть, на це питання доведеться відповідати після чергового зростання кількості хворих. А поки святкуємо рутинно – споживанням їжі та переглядом сувенірів у парку, який міські управлінці реконструювати вже кілька років поспіль…

image
image
Переглядiв: 2609