Кіровоградські підприємці мітингували перед мерією (ФОТО)

10.10.2017 07:45
image

Близько сотні підприємців мітингували перед міською радою проти підвищення вартості орендної плати сьогодні, 10 жовтня.  До мітингуючих вийшов  заступник міського голови Олександр Грабенко, який пообіцяв розібратися з ситуацією. Про це повідомляє DOZOR.

«Земля була надана в оренду Онулу в 2002, в 2006 році, коли він був у міськраді керівником по землеустрою. Він взяв землю територіальної громади, а зараз використовує її в збиток громади.  Конкретніше, він збудував ринок за наші кошти, за кошти підприємців, бо у нас є документи, що ми давали йому гроші, і він будував нам магазини, а зараз ринок виставили на продаж і торгують нашими спорудами. У цей час нам постійно підвищують оренду, цього разу вдвічі. У нас в договорах вказано, що ми платимо 650 гривень, ми щомісяця заносимо в адміністрацію більше трьох тисяч гривень. Ми зараз нічого нікому не можемо довести, тому що податок з коштів, які ми платимо, не сплачується», - каже підприємець Ольга Косенко.
«Ми хочемо сплачувати гроші на користь місту. У Онула в оренді лише земля, а він продає ринок з усіма нашими спорудами. Нам погрожують, якщо ми не підпишемо договір з новими умовами до 15 жовтня, то нас виженуть з ринка. Онули постійно змінюють суборендарів, ми забрати свої гроші не можемо, він робить з нас рабів», - стверджує підприємець Тетяна.
«Давайте створимо робочу групу. А завтра о 14:00 оберете 5-6 людей, приходьте, і ми піднімемо всі документи, все перевіримо. Всі питання ми запишемо під протокол, а потім відпрацюємо тактику подальших дій стосовно цієї ситуації, підключимо правоохоронців, запрошуйте директора ТОВ «21 век» Ігоря Захарова», - сказав підприємцям Грабенко.  
«Ми зверталися до міського голови  більше тижня тому, а він нам нічого не відповів», - кажуть підприємці.

Нагадаємо, підприємці, обурені підвищенням орендної плати торговельних площ, уже провели два мітинги, зокрема, і у  дендропарку.

image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1991