Кіровоградці вимагають посилення контролю за громадським транспортом

24.01.2018 08:21

Кіровоградці вимагають посилення контролю за громадським транспортом шляхом створення Єдиного диспетчерського центру. Відповідна петиція зареєстрована на сайті міських петицій, інформує DOZOR.

Автором петиції є Анатолій Войний. У документі йдеться про можливість для жителів міста слідкувати за рухом громадського транспорту, зокрема, й за дотриманням графіків.

«Кожен житель громади має право знати, куди звернутись, якщо на маршруті відсутній автобусний транспорт та як його «повернути» на маршрут. Із створенням Єдиного диспетчерського Центру міська рада та її виконком, які представляють інтереси громади міста, будуть мати важливий важіль впливу на перевізників, що знімають свої, так звані «маршрутні таксі», у вечірній час та вихідні дні через примарну «збитковість» чи інші причини з маршруту», –пише автор петиції.

Також зазначається, що умовою допущення до тендеру на перевезення має бути обладнання транспорту GPS-навігаторами.

Як раніше писав DOZOR, трьох приватних перевізників не допустили до конкурсу на перевезення за маршрутами №14 та №18. Натомість перевізники знову ініціюють підвищення вартості проїзду до 5,50 гривень.

Переглядiв: 1636