Конфлікт у кіровоградському ліцеї: вчитель підняв руку на шестикласницю

17.12.2018 15:24
image

В обласному центрі в школі-інтернаті І-ІІІ ступенів, ліцеї «Сокіл» під час уроку  сталася конфліктна ситуація між вчителем фізкультури та ученицею. В результаті дитина отримала тілесні ушкодження. Інформація про це була оприлюднена в спільноті «Батьківська рада Кропивницького», інформує медіапортал DOZOR.

За коментарем медіапортал DOZOR звернувся до керівника закладу Сергія Сторчауса. Він не заперечує даного факту і стверджує, що дитина сама спровокувала вчителя до застосування фізичної сили.

«Основний вчитель фізкультури був на змаганнях, а ось цей педагог був на заміні в цьому класі. Ситуація така склалася через недотримання порядку ще з початку уроку. Одні діти бігали, інші гатили двері ногами, вчитель просто вигнав дітей. А дівчинка відкрито провокувала вчителя під час уроку, знімаючи все, що відбувалося, на телефон. Це мені так сказали, я не був на цьому уроці присутній. Це була спровокована з боку батьків та дітей ситуація. Діти проводили зйомку, ми будемо розбиратися із ситуацією,  зараз цим займаємося. Звісно, вчитель не мав права застосовувати силу по відношенню до дитини. Удару як такого не було, а синець в учениці з’явився через те, що вчитель схопив її за одяг.  В зв’язку з цим було оголошено про проведення службового розслідування, в результаті вчитель вже отримав догану. Сьогодні на батьківських зборах ми поговоримо про цей інцидент з батьками», -  прокоментував Сторчаус, зазначивши, що інформацію передано до управління освіти, а наказ про оголошення догани вчителю вже готовий.

Мама учениці шостого класу стверджує, що дитина зйомку не проводила, а займатися на уроці не могла через погіршене самопочуття.

«Це було під час уроку фізичної фізкультури, донька того дня не могла займатися. Вчитель же наполягав на тому, щоб вона долучалася до уроку. Відео, про яке говорять, зняли ще в класі третьому чи четвертому, не в день, коли стався конфлікт. У дитини п’ятірня на спині, цього достатньо, щоб притягнути вчителя до відповідальності», - пояснює мама учениці шостого класу Марина.

Наразі у закладі проходять батьківські збори, на які прийшли батьки учнів класу, в якому стався інцидент. За результатами зібрання батьки вирішать, чи звертатися до поліції області щодо притягнення до кримінальної відповідальності педагога.

Нагадаємо, у жовтні в школі №29 протягом одного дня сталося дві конфліктні ситуації між школярами. Так, кіровоградський школяр потрапив до лікарні через удар під час перерви. Крім цього, під час уроку учень восьмого класу отримав ножове поранення від однокласника.

Як повідомляв DOZOR, в обласному центрі в ЗОШ №2 під час перерви учень п’ятого класу потрапив до лікарні через сутичку з учнем одинадцятого класу.  В листопаді учень п’ятого класу ЗОШ №30 під час ігор на території шкільного подвір’я отримав травму через зіткнення зі старшокласником.

Читайте також:

Шкільні війни в Кіровограді:  Булінг – модне слово чи нова проблема.

 

Переглядiв: 2756