На Набережній продовжують будувати скандальний павільйон через непрофесіоналізм чиновників міськради? (ФОТО)

03.03.2019 12:40
image

Як повідомляв медіапортал DOZOR, у грудні міська влада заявила, що демонтує МАФ на Набережній, який зводиться біля недобудованого пам’ятника жертвам Голодомору ще з 2016 року. Однак будівництво споруди продовжується, її утеплили, а нині -  проводяться земляні роботи.  Як з’ясував медіапортал DOZOR, міська влада не анулювала документи на будівництво павільйону.

За інформацією, зараз до споруди, яку пов’язують із сином колишнього в.о. міського голови Івана Марковського, підводитимуть водопровід, оскільки обіцяного міською владою анулювання дозвільних документів не відбулося.

«Ніхто паспорт прив’язки не анулював. Управління архітектури відповіло, що він видавався і чинний. Дійсно збиралися кіоск демонтувати, але у випадку, якщо б скасували паспорт прив’язки, але паспорт чинний, не скасований, тому і не демонтували. Є технічні умови на підключення водопроводу до даної тимчасової споруди. Споруда стоїть, є технічні умови, є дозвіл на проведення земляних робіт», - повідомив керівник міської спецінспекції Андрій Максюта.  

Як стало відомо медіапорталу DOZOR з власних джерел у міськраді, наприкінці минулого року міськрада направила власнику павільйону лист щодо анулювання паспорту прив’язки, хоча листа для скасування цього дозвільного документу -  недостатньо.  За інформацією, для анулювання документу необхідний хоча б проект рішення щодо скасування паспорту прив’язки або ж відповідне розпорядження керівництва міста.

В даному ж випадку, отримавши лише листа, власник павільйону звернувся до правоохоронців з вимогою провести службове розслідування щодо законності дій міської влади. Відтак зараз будівництво МАФу продовжується, оскільки власник має діючі дозвільні документи.

Нагадаємо, у вересні в обласному центрі на Набережній біля недобудованого пам’ятника жертвам Голодомору відновилося будівництво МАФу.  Тоді в управлінні архітектури повідомили про незаконне відновлення будівельних робіт, в зв’язку з цим відбулися комісії з демонтажу в результаті яких було вирішено спочатку надати можливість власнику самостійно прибрати МАФ, а згодом члени комісії підтримали рішення щодо примусового демонтажу споруди. 

 

Переглядiв: 3741