Офіційних дисциплінарних зауважень не було: Екс-очільник лікарні швидкої допомоги Кропивницького виступив на сесії

28.09.2023 11:51

Екс-очільник лікарні швидкої медичної допомоги Руслан Іванов виступив перед депутатами Кропивницької міської ради щодо свого звільнення. Виступ переріс у дискусію між секретарем та депутатами на початку сесії сьогодні, 28 вересня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, Руслан Іванов вважає своє звільнення з посади незаконним. На початку червня цього року Руслан Іванов подав до міського управління охорони здоров’я повнй пакет документів на пролонгування контракту на період воєнного стану – на один рік з подальшим проходженням конкурсу. Але документи не прийняли. В управлінні пояснили, що це зараз не на часі через воєнний стан і до цього питання повернуться у липні. На початку липня він подав знову пакет документів але з двома різними заявами: про звільнення та про призначення. Але в управлінні, каже Іванов, попросили не ставити дати на обох заявах. Дата з’явилися через місяць, але поставила їх невідома особа і лише на одній заяві – про звільнення з посади. Лікар пояснює: за час його роботи до нього не було жодних питань та офіційних дисциплінарних зауважень.

«До мене жодних запитань з боку влади не було. В липні з інфспектуванням в лікарні був очільник області, який перевіряв ремонт операційного блоку. Обговорювали питання щодо кластерної лікарні і її розвиток та постачання медобладнання в відділення екстреної медичної допомоги, - зазначив Іванов. - Я заслужений лікар України, кандидат медичних наук. Не потрібні місту ні мої практичні навички, ані мій досвід».

До виступу за вимогою депутатів долучилася начальниця міського управління охорони здоров’я Оксана Макарук, яка повідомила, що Іванова призначили на посаду головного лікаря 1 серпня 2018 року як переможця конкурсу. Контракт діяв до 3 серпня 2021 року, згодом за взаємною згодою сторін контракт продовжили ще на три роки шляхом додаткової угоди.

«Кінцевою датою контракту було 2 серпня 2023 року. Дія контракту припиняється із закінченням строку, на який його уклали. Підставою припинення трудового договору є закінчення його строку. Не потрібна додаткова згода працівника. Його було звільнено з посади 2 серпня 2023 року через закінчення строку трудового договору. З виданням відповідного розпорядження міського голови від 28 липня. Підставою для звільнення була його власноруч написана заява про звільнення на адресу заступника міського голови Олександра Мосіна”, - пояснила Макарук, додавши, що така дія свідчить і про відсутність ініціативи роботодавця встановити нові трудові відносини з працівником.

Перед депутатами виступив також і начальник відділу з питань запобігання і виявлення корупції Олександр Шишко, який розповів, що після звільнення Руслана Іванова почалася перевірка з приводу фінансово-господарської діяльності, під час якої нібито були виявлені порушення.

«У закладі йде перевірка з приводу фінансово-господарської діяльності. Вона ще не закінчена, результати будуть найближчим часом. Є попередні результати від ревізорів і є матеріали, які, ймовірно, треба буде направляти до правоохоронних органів. За результатами перевірки, є факти незаконного використання коштів підприємства: без рішення уповноваженого органів встановлення надбавок 208 тисяч гривень, прийняття неефективних рішень щодо преміювання працівників», - повідомив Шишко.

До обговорення ситуації, що склалася, долучилися і депутати міської ради.

«Руслан Іванов - дійсно фахова людина, яка з часів АТО рятувала як хірург наших бійців. Він ефективний лікар і управлінець. Тому ми намагаємося вам сказати, що не маємо претензій до нового керівництва і не хочемо сказати, що вбачаємо політику в цьому, хоч це питання досить суперечливе.  Гарно було б, якби комісія з питань охорони здоров’я добре опрацювала це питання. Якщо не було питань під час роботи головного лікаря, то зараз треба питання фахово розглянути»,  - зазначив депутат міськради Артем Стрижаков.

«Під час роботи пана Руслана Іванова питання до його роботи були?», - запитала депутатка Ольга Ковальова-Алокілі.

«Були в робочому порядку» - відповіла Оксана Макарук.

«Оксано Олександрівно, скажіть: конкретно до заслуженого лікаря за період проходження ним дії контракту чи було офіційне дисциплінарне зауваження?»,- запитав депутат Анатолій Ларін.

«Не було», - відповіла Оксана Макарук.

«Певна кількість депутатів під час реорганізації залишаться без роботи. Ми б хотіли це питання відтермінувати, нехай пройдуть громадські слухання, вирішимо , кого звільнять, кого ні, кого призначать, хто буде більш гідним. Щоб не було так, як з лікарнею Святої Анни», - зауважив Анатолій Ларін, запропонувавши відтермінувати розгляд питання наприкінець сесійного засідання.

Читайте також:

Екс-керівник кропивницької міської лікарні швидкої допомоги Руслан Іванов розповів деталі свого звільнення.

Громадська рада звернулася до Кропивницької міськради та начальника ОВА щодо звільнення очільника лікарні швидкої меддопомоги

Переглядiв: 2070