Працівникам "СхідГЗК", шахти якого є на Кіровоградщині, частково виплатили заробітні плати

13.05.2021 12:21
image

ДП «СхідГЗК», шахти якого є на Кіровоградщині, отримало 199 мільйонів гривень, за цей кошт виплатять зарплати працівникам. Про це у своєму Телеграм-каналі повідомив екс-очільник Кіровоградської ОДА Андрій Назаренко, інформує медіапортал DOZOR.

"199 мільйонів гривень чергового траншу отримав СхідГЗК від Енергоатому. Вже відбулася виплата залишків заробітної плати за березень і 35% – за квітень", - повідомив Назаренко. 

Нагадаємо, на Кіровоградщині Смолінська, Новокостянтинівська та Інгульська уранові шахти, які підпорядковані підприємству ДП «Схід ГЗК», припинили свою роботу. 

Як повідомляв DOZOR, у Києві відбувся протест працівників ДП «Схід ГЗК», які вимагають відновлення повноцінної роботи підприємства.   

Згодом під час наради щодо подальшої долі роботи уранодобувних шахт Кіровоградщини, Юрій Вітренко, якого представляють як в.о. міністра енергетики (його повноваження на посаді сплили 23 січня) заявив про необхідність ліквідації ДП «Схід ГЗК», порекомендувавши працівникам їхати на заробітки до Польщі. 

Переглядiв: 756