Радіаційні  відходи у Кіровограді закопали і планують огородити

24.07.2017 09:39
image

В обласному центрі огородять місце захоронення радіаційних відходів, яке нещодавно розкопали невідомі. Про це заявив заступник міського голови Олександр Мосін сьогодні, 24 липня, інформує DOZOR.

«З цього питання було проведено чотири засідання комісії з питань надзвичайної ситуації. Ми встановили усі факти, знаємо, яка це територія. Ми робили аналізи, зокрема спектральний. Звернулися до Державного комбінату, який на цьому спеціалізується, вони так само виїхали на місце і зробили свої лабораторні дослідження і нам надані рекомендації. Повернули у траншею ті металеві конструкції, які було викопано, і таким чином було засипано назад. Були проведені відповідні заходи службою надзвичайних ситуації по дезактивації транспорту, який працював на цій території. І виявлено природній фон радіації. Наразі заради унеможливлення розкрадання невідомими особами метал повернутий назад. Також ми плануємо огородити усю територію і встановити відповідні знаки про радіацію», – повідомив Олександр Мосін.

Як повідомляв DOZOR, правоохоронці шукають зловмисників, які причетні до розкопок контейнерів з радіоактивними відходами на вулиці Аджамській.

Нагадаємо, у Кіровограді в районі Аджамського шосе минулого тижня невідомі особи з допомогою екскаватора викопали з-під землі поржавілий радіоактивний метал, захований там у 1988 році у рамках дезактивації наслідків радіаційної аварії, що сталася на території ВГМ БУ-2 тресту "Кіровоградбуд".У міськраді розпочали вирішення проблеми листами до фахівців. Чиновники припускають, що інформація про заховані контейнери була «злита» металістам.

 Фото Андрія Максюти

Переглядiв: 851