Райкович публічно заявив, що не знесе павільйон «Ятрань» на клумбі в центрі Кіровограда

02.08.2018 08:52
image

Міський голова Андрій Райкович зустрівся з активістами та учасниками АТО і поспілкувався щодо відновлення будівництва МАФу «Ятрань»на клумбі на вулиці Великій Перспективній сьогодні, 2 серпня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, учасник АТО, активіст Олег Кокуленко попросив мера відповісти на запитання щодо збільшення кількості торговельних павільйонів у місті, а також попросив, щоб МАФ, який поставили на клумбі біля зупинки «Магазин Мелодія», демонтували.

«Нас запросили колись зупинити будівництво біля магазину «Мурай». Ми прийшли і допомогли заморозити будівництво. Біля Головпоштамту, коли підприємець поставив огорожу, оскільки йому там надали землю, і він хотів поставити там МАФ, ми також прийшли і заморозили це будівництво. Ми зберегли землю. У нас роздали і землю на Лісопарковій. Але це центральна вулиця нашого міста. І в мене питання, чим відрізняється ділянка підприємця, який будувався біля Головпоштамту, від тієї, що знаходиться вище на чотири квартали? Згідно з проектами архітекторів, які будували будинок біля «Мелодії», там планувалися сквери, громадський простір. Хто має право побудуватися на громадському просторі? Чому у нас клумби забудовуються кав’ярнями та кіосками? Ми звертаємося до вас, як до міського голови, а не як до підприємця. Ви перший міський голова після Революції Гідності. Наведіть, будь ласка, лад з МАФами. Ми вимагаємо, щоб будівництво МАФу на клумбі зупинили сьогодні ж. А потім ми будемо з’ясовувати, хто надав дозволи на те, щоб там велося будівництво. Якщо цей дозвіл був виданий неправильно, ця людина має бути покарана. Просто так ми не залишимо це, Андрію Павловичу. І вимога у нас одна – заморозити будівництво цього МАФу,а потім будемо вирішувати, як його  демонтувати», - звернувся до міського голови Кокуленко.
image
«Ні, я його не знесу. Тому, що не знесу», - відповів Райкович.
«Таке враження, що ми з вами знаходимося в одній кімнаті, але не чуємо один одного. Ви зараз відповідаєте не як міський голова, а як господар підприємства «Ятрань». Для вас неважливі проблеми громадян, ви нехтуєте ними і захищаєте свої бізнес-інтереси, ви щойно в цьому зізналися», - звернувся до Райковича учасник АТО Леонід Багно.
image

У цей час Андрій Райкович розповів присутнім свою біографію, зокрема, трудову, яку він розпочав на м’ясокомбінаті та розповів про те, що два м’ясокомбінати, які діють поруч з обласним центром, працюють у тіньовому секторі економіки.

«Відповідь я вам дав як міський голова. Я не знесу, багато вже про це говорив. Є люди, які мають право вирішити це питання в законний спосіб. Я один із тих, хто пішов балотуватися на посаду міського голови, чітко знаючи, які проблеми треба вирішити. Я до грудня 2015 року працював на підприємстві «Ятрань». Це моя дитина, я пишаюся цим. Ви робите дурницю і не тільки з цим кіоском», - сказав мер, додавши, що старий МАФ біля магазину «Мелодія» демонтують, пообіцяв укласти нову плитку за кошти підприємства.  

Також Райкович звинуватив активістів та військових у тому, що їхні дії лобіюються конкурентами підприємства.  

«Ми не лобіюємо інтереси «черняхівських» ковбас, «соколівських». Коли ви почали будувати цей павільйон, то я був у Широкіно. Ніхто мене не наймав і найняти мене не можна. Якщо ви скажете, хто мене найняв і хто використовує нас, то говоріть. Ви кажете, що платите мільйони податків, але чи це дає право будувати павільйон на квітнику? Зупиніть будівництво, це ви можете зробити» -  зазначив Олег Кокуленко.  
«У підприємства «Ятрань» є дозвіл на те, щоб будуватися тут. Немає підстав, щоб припинити будівництво. Воно ведеться згідно з нормативами, так, на клумбі, але частина клумби знаходиться в ідеальному стані. Більше ніхто там не зможе будуватися. Це  я надав дозвіл на те, щоб підприємство «Ятрань» там будувалося», - відповів до учасника АТО Олега Кокуленка Райкович.
image

Наприкінці спілкування міський голова знову наголосив, що припиняти будівництво МАФу не буде і порадив активістам звертатися до суду, щоб вирішити питання з павільйоном на клумбі.

Нагадаємо, сьогодні активісти зібралися у міськраді  з вимогою зупинити будівництво павільйону «Ятрань» на вулиці Великій Перспективній.

Як повідомляв DOZOR,  у липні на вул. Великій Перспективній на зупинці громадського транспорту «Магазин "Мелодія"» учасники АТО почали спилювати металеві конструкції павільйону підприємства "Ятрань",який встановлювали на клумбі.

Читайте також:

«Я не купую в Ятрань»: Кіровоградці оголосили бойкот підприємству, яке будується на газонах і тротуарах (ФОТО).

Демонтаж ковбасного павільйону у центрі Кіровограда закінчився сутичкою (ВІДЕО).

image
image
image
Переглядiв: 11068