Скандальне звільнення у школі під Кропивницьким: суд поновив директора на посаді

16.11.2020 15:18

Як повідомлялося раніше, на початку року у  січні в Калинівській ЗОШ І-ІІІ ступенів філії КЗ «Первозванівське НВО» Кіровоградського району виникла конфліктна ситуація – директора закладу Варвару Володіну звільнили нібито за одноразове грубе порушення. Судовий процес тривав трохи менше року, у результаті Кіровоградський районний суд виніс рішення сьогодні,16 листопада. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так,  у рішенні суду ухвалиили наступне:

«Позов Володіної Варвари Миколаївни до Комунального закладу «Первозванівське навчально-виховне об’єднання «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів дошкільний навчальний заклад» про скасування наказу про звільнення та поновлення на роботі – задовольнити повністю. Визнати протиправним та скасувати наказ директора від 17 січня 2020 року №12-к «Про звільнення Володіної В.М», - йдеться в документі.

Також з закладу мають стягнути середній заробіток за час вимушеного прогулу з 17 січня до 16 листопада – 98192 гривень, 38 копійок та судові витрати на правову допомогу.

Відомо, що рішення суду набирає законної сили після закінчення терміну подання апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Нагадаємо, після звільнення директора школи, у закладі провело перевірку управління освіти, науки Кіровоградської ОДА. У результаті фахівці рекомендували поновити Варвару Володіну на посаді директора. 

Переглядiв: 4021