Справа директора школи: адвокат знайшов неточності у наказі про звільнення

28.10.2020 17:27
image

У Кіровоградському районному суді під час розгляду справи щодо звільнення та поновлення на посаді директора Калинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів філії КЗ «Первозванівське НВО» Варвари Володіної у наказі знайшли неточності. Про це повідомляє медіапортал DOZOR. 

Так, на засіданні допитали двох свідків: завідувача гуманітарного сектору відділу освіти, молоді та спорту виконкому Первозванівської сільради Ольгу Коптєву та керівника КЗ «Первозванівське НВО» Оксану Курлову. Під час заслуховування свідчень Оксани Курлової у представника позивача (Варвари Володіної) виникли питання щодо оформлення наказу про звільнення. 

image
«Зі змісту цього наказу не зрозуміло, яке саме одноразове грубе порушення вчинила Володіна, що призвело до її звільнення. У наказі має бути в будь-якому випадку зафіксовано причину», - звернувся представник позивача до Курлової.
За словами адвоката Володіної, у наказі має бути вказана точна причина звільнення, щоб колишня директор могла ознайомитися з нею. 
«З акту від 16 січня, на який ви посилаєтеся, я тут не бачу одноразового порушення. Як мінімум їх тут два – це приховування факту відсутності на робочому місці та 28 грудня надання у поясненні неправдивої інформації, що веде за собою недовіру та нецільове використання бюджетних коштів, як ви вказали. За яке ж саме порушення її звільнено?» - поцікавився адвокат.
«Одноразове грубе порушення полягає у тому, що керівник філії приховав факт неявки людини на робоче місце, даючи неправдиві пояснення», - відповіла керівник КЗ «Первозванівське НВО. 

Як пояснила Оксана Курлова, через вірогідність нещасного випадку під час відсутності класного керівника на робочому місці порушення віднесли до грубого. Представник позивача зазначив, що окрім звільнення є інший дисциплінарний вплив на працівника, зокрема, догана. 

«Я з вами погоджуюся. Однак людина до останнього не взяла на себе відповідальність зізнатися у тому, що нею були скоєні порушення», - повідомила Курлова
image

За інформацією, наразі суд розгляне подані матеріали, а на наступному засіданні відбудуться дебати між сторонами.

Як повідомлялося раніше, у січні директора Калинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів філії КЗ «Первозванівське НВО» Кіровоградського району Варвару Володіну звільнили нібито за одноразове грубе порушення. Протягом цього часу управління управління освіти і науки ОДА проводило перевірки даного факту та обставин звільнення педагога. Так,  директора школи   рекомендують поновити.

image
Переглядiв: 3236