Столичний художник-мураліст: Ваш мурал буде одним із кращих в Україні (ВІДЕО)

25.05.2019 14:40
Команда столичних художників-муралістів продовжує роботу над створенням першого міського муралу в рамках проекту Муніципального бюро громадського діяча Артема Стрижакова. Про секрети швидкого створення космічно-козацького муралу дізнавався медіапортал DOZOR.  
 
За словами співорганізатора проекту Дмитра Бабака, підготовка до створення муралу тривала фактично півроку, але через наявність досвіду у створенні арт-об’єктів, зокрема, люмінісцентного муралу «Королева ночі», робота зараз іде злагоджено і за планом. 
«Проект «Перший міський мурал» готувався більше, ніж півроку Муніципальним бюро Стрижакова. Ми найняли найкращих спеціалістів, яких ми бачили в Україні. Вони разом із нашими спеціалістами підготували декілька макетів щодо першого міського муралу і вже зараз можна побачити результат копіткої роботи - малюнок  козака Мамая на Місяці, оскільки район Космонавтів, а козак Мамай – це наш український оберіг», - зазначає Дмитро Бабак. 
Для досвідчених художників-муралістів, які прибули до міста з Києва, перший міський мурал  у Кіровограді – місія відповідальна. Художники кажуть, що мурал має вразити не лише місцевих жителів, а й усю країну. 
«Для нас це велика честь,що ми робимо перший мурал у Кропивницькому, і реакція людей нас дуже підбадьорює. Вони ходять, дивуються, говорять нам, що ми молодці, тому нам хочеться робити його ще кращим. Ми максимально стараємося, щоб це був не просто перший мурал у Кропивницькому, а щоб це був перший класний мурал в Україні взагалі», - говорить художник-мураліст Сергій Логвінов. 
За словами іншого члена команди художників-муралістів Захара Шевчука, робота щодо муралу ведеться планово та максимально сконцентровано. Для малюнку використовуються лише якісні фарби та лак, тому мурал може жити до 20 років.  
«Це довготривалий процес. Спочатку намічається малюнок, оскільки дуже великий масштаб, то доводиться проводити складні розрахунки. Потім закуповуємо фарбу і потроху зафарбовуємо площини, які з часом оброблюються і створюється те, що ви бачити зараз. Ми стараємося працювати так, щоб нічого не переробляти. Маючи певний досвід в таких роботах, ми працюємо максимально сконцентровано зранку до вечора. Я думаю,мурал протримається довго, не менше 20 років», - зазначає художник. 
Нагадаємо, в обласному центрі почали малювати перший міський мурал. Проект реалізовує Муніципальне бюро громадського діяча Артема Стрижакова. 
 
 

Переглядiв: 2236