Стрілянина під Кіровоградом: Подробиці від співвласників «Ниви 2010» (ФОТО)

24.05.2017 07:04
image

У Кіровоградському районі на території одного із сільгосппідприємств сталася стрілянина вчора, 23 травня. Про це сайту DOZOR повідомили у поліцїі області.

За інформацією, події відбувалася на території аграрного товариства ТОВ «Нива 2010» у  селі Бережинка.  Під час суперечки біля території офісу підприємства люди почули постріли, внаслідок яких поранення дробом отримали троє людей. Потерпілих з пораненнями забрала «швидка».

На місце події прибули правоохоронці, які виявили шістьох мешканців сусідньої області, вдягнених у камуфляжну форму, які представилися працівниками однієї з охоронних фірм.

За словами  екс-співвласника ТОВ «Нива 2010» Миколи Трибіненка, невідомі почали стріляти по людям з вікна офісного приміщення підприємства.

«Ми 24 дні чекали на якесь правове рішення конфлікту. Земля не обробляється, нічого не робиться. Зібралися з селянами, прийшли сюди до контори по ним відкрили вогонь. Поліція приїхала, мабуть, хвилин через 40. «Швидка допомога» також довгий час відмовлялася виїжджати сюди. Невідомі стріляли з вікон. Приїхала сюди слідчо-оперативна група, всього три правоохоронці. Зараз поліція наша бездіяльна, ми платимо податки, а вони на все якось дуже важко реагують. Потім я  зателефонував виконуючому обов’язки начальника поліції, і він направив сюди озброєних правоохоронців, які слідкують за порядком. Ми будемо охороняти своє майно. Ми створили це підприємство своїми руками з людьми. А тепер воно муляє око нашій владі чи місцевим бандитам. Ми будемо створювати самооборону на рівні села, району та області», - повідомив у коментарі сайту DOZOR Микола Трибіненко.
«Ми чули про стрілянину, але не ходили туди. Річ у тім, що людей, пайовиків, пенсіонерів за годину до всього, що сталося, викликав колишній голова колгоспу Микола Трибіненко. Нібито на збори. Він радив людям, щоб вони не віддавали землі новим співвласникам, бо вони нібито бандити. А ми не знаємо, бандити вони чи ні. Нам головне, аби наші землі оброблялися та ми отримували зерно на пай. Нам це головне. Потім ми підійшли до контори і там почалася стрілянина. Але я не бачила, хто у кого стріляв, бо там було дуже багато людей», - розповіла жителька Бережинки Людмила.

За славами нового співвласника ТОВ «Нива 2010» Григорія Скаленка, стрілянину розпочали наймані люди Миколи Трибіненка. Серед поранених є також новий охоронець сільгосппідприємства.

«Трибіненко Микола Павлович разом з своїми синами в оточенні людей в «банданах» на обличчях увірвалися на територію підприємства, розбили вікна, кидали димові гранати, стріляли у нашу охорону. Крім цього, пошкодили і наші службові автомобілі і взагалі автівки місцевих жителів. Для мене це – самозахоплення. З Трибіненком були біля сотні людей віком від 20 до 40 років, молодих, у всіх обличчя були закриті. Там були жителі Бережинки також, десь 6-7 чоловік, які стояли окремо. А люди, які чинили озброєне захоплення підприємства, були з вогнепальною зброєю, без форми. Серед поранених – наш охоронець. Взагалі ми чекали такої провокації. Все розпочалося з того, що вночі правоохоронці затримали у центрі Кіровограда 13 озброєних людей з Києва, тому ще вдень попередили правоохоронців про можливі провокації у селі. Так і сталося. Мені шкода, що жителі Бережинки страждають, вони бояться навіть говорити з нами, тому що їх залякують, можуть назвати зрадниками. Наразі ми звернулися з приводу стрілянини до правоохоронних органів, сподіваюся, що вони цю справу розслідуватимуть», - повідомив виконуючий обов’язки директора «ТОВ Нива 2010» Григорій Скаленко.

За його словами, наразі подані заяви до поліції області, а також до обласної прокуратури щодо скоєння розбійного нападу із застосуванням вогнепальної та холодної зброї, а також світлошумових гранат, який направлений на захоплення адміністративного приміщення ТОВ «Нива 2010» та цілісного майнового комплексу товариства, а також з приводу побиття працівників товариства.

Як зазначили у обласній поліції, у даний час правоохоронці проводять всі необхідні слідчі дії з документування даного кримінального правопорушення.

Нагадаємо, 3 травня, у селі Бережинка Кіровоградського району виник корпоративний конфлікт між екс-керівником фермерського господарства ТОВ «Нива 2010», місцевим фермером Миколою Трибиненком та новим співвласником цього господарства Григорієм Скаленком.  За словами колишнього директора підприємства Миколи Трибиненка, частину підприємства не продавали. Саму ж ситуацію екс-керівник називає «актом  захоплення землі». Адвокат же нового співвласника стверджує, що його підзахисного незаконно не пускають на підприємство та не дають змоги працювати. 

Як повідомляв DOZOR, наразі все рухоме й нерухоме майно господарства арештоване державними органами, виконавчою службою.

image
image
image
image
image
Переглядiв: 4901