Усе майно аграрного господарства у Бережинці арештували (ФОТО)

04.05.2017 17:08
image

У приміщенні сільського клубу у селі Бережинка, що у Кіровоградському районі, відбулися збори за участі екс-керівника аграрного господарства ТОВ «Нива 2010» Миколи Трибиненка , на якому адвокат аграрія Денис Довженко повідомив селянам про арешт усього майна господарства сьогодні, 4 травня. Про це повідомляє DOZOR.

За його словами, зараз арештована техніка товариства, а також банківські рахунки.

«Все рухоме й нерухоме майно господарства зараз арештоване державними органами, виконавчою службою. На сьогоднішній день вчинені всі дії, щоб це майно до рішення суду залишилося за товариством, щоб запобігти його відчуженню.  Нові співвласники пропонують вам вищу ставку за паї, звісно, кожному з вас вирішувати, куди бігти, що робити. Однак протягом довгого часу вам платили за паї вчасно. Є відповідна ставка, що господарство не може платити пайщикам ставку меншу, ніж три відсотки, тільки більше. Але для того, щоб було більше, потрібно проводити економічні розрахунки, скільки витратити коштів на посівну, на мінеральні добрива, на зарплати», - повідомив Довженко.
«Вже подані відповідні позови до суду, очікуємо його рішення, яке буде впродовж терміну, передбаченого процесуально. З цього приводу розпочате кримінальне провадження, згодом слідчі будуть допитувати власника підприємства Миколу Трибиненка з приводу продажу або дарування частини господарства, про те, де він був того дня, коли частку товариства віддали. Тільки судове рішення може поставити все на місце. Є рішення суду, що товариство «Нива 2010» в особі Миколи Трибиненка позичило 20 мільйонів гривень, який дав довіреність якомусь Геворгяну. І з цього приводу накладений арешт. Зараз це рішення оскаржується», - додав адвокат фермерського господарства ТОВ «Нива 2010» .
image
«Тільки що мені подзвонили з інформацією, що у нових співвласників є виписка з банку, що я зняв з банку 7, 5 мільйонів гривень і хочу «чухнути». А що мені залишалося робити? Кошти зняли, брехати не буду, зробили це законно. Я хочу сказати всім робочим, щоб не звільнялися та сиділи вдома до з’ясування обставин. Що буде далі – один Бог знає. Я нікуди з села не тікаю», - повідомив екс-власник ТОВ «Нива 2010» Микола Трибиненко.
image

За словами головного бухгалтера «Ниви 2010» Ольги Касьян, 7 мільйонів гривень були дійсно зняті з банківських рахунків, аби їх не втратити. Крім цього, 150 тисяч гривень залишилося на заробітні плати працівникам.

Як виявилося, після завершення зборів, не усі селяни залишилися задоволені відповідями керівництва аграрного товариства. Люди стурбовані долею своєї землі.

«Все, що відбувалося на зборах, мало вигляд якогось цирку. Люди були налаштовані по-доброму, всі прийшли на збори, щоб зробити своє життя, життя своїх рідних кращим. Але усі думки, які доносилися від жителів з приводу ситуації, Трибиненко спускав на якісь «відмазки», толком нічого не казав. Обіцяли, як завжди, все найкраще, але насправді по народу було видно, що це їм не подобається. Багато селян намагалися висловитися з приводу роботи компанії Миколи Трибиненка. Все намагалися звести «на нуль», ніхто ніяких чітких відповідей не давав», - обурюється житель Бережинки.

Тим часом на території фермерського господарства ТОВ «Нива 2010» нові співвласники також провели збори для пайовиків. На цих зборах представники співвласників розповіли селянам про нові умови співпраці та запропонували ставку за паї у розмірі 10 відсотків та рекомендують підписувати нові договори.

Нагадаємо вчора, 3 травня, у селі Бережинка Кіровоградського району виник корпоративний конфлікт між екс-керівником фермерського господарства ТОВ «Нива 2010», місцевим фермером Миколою Трибиненком та новим співвласником цього господарства Григорієм Скаленком.  За словами колишнього директора підприємства Миколи Трибиненка, частину підприємства не продавали. Саму ж ситуацію екс-керівник називає «актом  захоплення землі». Адвокат же нового співвласника стверджує, що його підзахисного незаконно не пускають на підприємство та не дають змоги працювати. 

image
image
image
image
Переглядiв: 3678