Стрижаков проінспектував хід робіт по проекту реконструкції Набережної Кіровограда

01.03.2019 15:20
image

Громадський діяч Артем Стрижаков проінспектував хід робіт по проекту реконструкції кіровоградської Набережної та зустрівся з архітектором Володимиром Раком, команда якого займається проектуванням.  Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив Артем Стрижаков, інформує медіапортал DOZOR.

Так, наразі архітектори продовжують працювати над розробкою техніко-економічного обґрунтування.

«Ми обробляємо дані, віддаємо їх на експертизи. Зараз віддали на експертизу дані, що стосуються інженерних мереж. Для нас важливо, перш за все, завершити розробку документації, захистити, а потім приступати до першої черги реконструкції на відрізку від вулиці Михайлівській до вулиці Островського», - говорить Володимир Рак.

На думку громадського діяча Артема Стрижакова, команді проектантів було б простіше працювати у випадку повноцінного сприяння міської влади. Зараз, за його словами, управлінці міста не роблять реальних справ, люди бачать лише імітацію роботи.

Щодо фінансування проекту реконструкції Набережної. Із інформації з відповідей на інформаційні запити,  виявилося, що з виділених торік майже 4 мільйонів гривень в мерії змогли освоїти лише 560 тис. грн. Ці кошти направили на розробку технічної документації. Де поділися неосвоєні гроші і чому їх не перенаправили на реконструкцію Набережної – відповіді немає. У  2019 ж році з міського бюджету виділили лише 1 млн. грн.

Як повідомляють у міністерстві фінансів України і  міністерстві регіонального розвитку, державних грошей на Набережну теж немає.

«Відповідна субвенція з держбюджету в 2019 році на реконструкцію центральної Набережної в місті Кропивницькому не передбачена», - йдеться у відповіді.

Артем Стрижаков в свою чергу наполягає на відновленні робочої групи та на реальних діях міської влади щодо реконструкції Набережної. Зокрема, поки архітектори займаються технічною документацією, міська влада може готувати території для початку першого етапу робіт.

image
image
image
image

Громадський діяч наголошує, що  реконструкція має розпочатися вже цього року, адже проект на конкурсі з громадського бюджету два роки тому підтримали тисячі кіровоградців.

Нагадаємо, за ініціативи Муніципального бюро Стрижакова  у міськраді була створена  широка робоча група з експертів та фахівців для розробки масштабного проекту з реконструкції Набережної.

Як повідомлялося раніше, проект з реконструкції Набережної Муніципального бюро Стрижакова  переміг у конкурсі «Громадський бюджет – 2018», набравши рекордну кількість голосів.  

image
image
Переглядiв: 1414