Сварка на межі бійки: Як Райкович, Табалов і депутати стосунки з’ясовували (ФОТО, ВІДЕО)

30.03.2017 09:49

imageВізит міського голови Кіровограда Андрія Райковича та секретаря міськради Андрія Табалова на прес-конференцію до депутатів вилився у сварку, сьогодні, 30 березня.

Як повідомляв DOZOR, сьогоднішнє сесійне засідання Кіровоградської міськради не розпочало роботу у зв’язку з  відсутністю депутатської більшості через конфлікт управлінців міста з депутатами.  Оголосивши перерву в сесійному засіданні, міський голова Андрій Райкович разом із секретарем міськради Андрієм Табаловим поїхали на прес-конференцію депутатів, з якими мають конфлікт. У результаті захід перетворився у емоційне з’ясовування стосунків та обмін звинуваченнями.

Мер із секретарем міськради, перервавши прес-конференцію, заявили, що депутати саботують роботу міськради, і закликали брати участь у сесійних засіданнях.

- Я розцінюю це як саботаж. Приходьте на сесію і голосуйте за питання, - сказав депутатам Райкович.

Натомість депутати заявили, що не співпрацюватимуть до тих пір, поки управлінці міста не змінять своє ставлення та не почнуть працювати прозоро і на користь громадських, а не окремих інтересів.

- Бюджетні кошти мають розподілятися справедливо між усіма мікрорайонами міста. Не повинно бути «перекосів»: на один мікрорайон три мільйони, а на інший – нічого, - сказав депутат Роман Колісніченко.
- Люди в управління міськради призначаються за домовленостями, а мають бути відкриті конкурси, все має бути прозоро, - сказав депутат Володимир Смірнов.

Депутати зазначають, що припинять бойкот, якщо управлінці міста знизять вартість проїзду у маршрутках Кіровограда, скасують нещодавно подвоєний тариф на квартплату, а також почнуть давати жителям міста дозволи на встановлення автономного опалення.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Нагадаємо, знайти спільну мову з депутатами управлінці міста не  в змозі вже фактично два місяці. У лютому на сесії за головування Андрія Табалова протягом кількох годин так і не було прийнято порядок денний. 15 березня під час сесії міської ради між депутатами та міським головою виник черговий конфлікт. Частина обранців відмовилася брати участь у засіданні, проте, попри відсутність більшості, мер продовжив розгляд питань. Депутати згодом заявили про нелегітимність  сесії.

Переглядiв: 4984