Трьох вихованців дитсадка госпіталізували з симптомами інфекції

27.03.2019 13:56

Трьох вихованців ДНЗ «Сонечко», що у Богданівці, госпіталізували із симптомами кишкової інфекції. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у Держпродспоживслужбі.

Так, попередній діагноз у хворих – гострий гастроентероколіт, стан дітей середнього ступеня тяжкості. У дитсадку фахівці провели санітарно-епідеміологічне обстеження дошкільного навчального закладу та позаплановий захід у формі інспектування харчоблоку. Вже обстежили контактних осіб (персонал ДНЗ, діти), дослідили змиви з обладнання харчоблоку та предметів побуту, питну воду, добові проби готових страв.

За результатами перевірки закладу знайшли  порушення законодавства у сферах санітарного нагляду та безпечності харчових продуктів. Зокрема, кількість рукомийників в молодшій групі є недостатньою, заклад перевантажений (розрахований на 36 дітей, фактично перебуває 42 дитини), в холодильнику для молочних продуктів порушується температурний режим (фактична температура +11°С при необхідній від 0 до -5°С), відсутня мийна ванна для сировини, харчоблок недостатньо забезпечений технологічним обладнанням; порушується поточність технологічного процессу.

Лабораторні дослідження виявили бактерії групи кишкової палички (Е.coli) в одному змиві з обладнання харчоблоку (виробничий стіл для м’яса вареного) та бактерії групи кишкової палички (коліформи) в одній страві (каша манна). Наразі дослідження тривають.

Зараз у закладі проводяться протиепідемічні та профілактичні заходи з локалізації та ліквідації спалаху. На двох посадових осіб ДНЗ складено протоколи про правопорушення у сфері санітарного законодавства. Керівництво закладу отримало рекомендації та припис про усунення виявлених порушень. 

Нагадаємо, дитячий садок №31 «Берізка» став об’єктом позапланової перевірки Держпродспоживслужби через отруєння кількох дітей. У рамках розслідування спалаху кишкової інфекції в печінкових оладках, які готували в фахівці виявили бактерії групи кишкової палички. 

 

Переглядiв: 598