В їжі, яку готували у кіровоградському дитсадку, знайшли небезпечні бактерії

21.03.2019 12:04

В рамках розслідування спалаху кишкової інфекції в печінкових оладках, які готували в фахівці виявили бактерії групи кишкової палички. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомили у Держпродспоживслужбі.

Так, результати лабораторних досліджень факторів навколишнього середовища, які відбиралися в приміщеннях і на харчоблоці закладу та досліджувалися в ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України», показали деякі порушення.  Зокрема, у пробах питної кип’яченої води з харчоблоку та групи №1 виділені загальні коліформи. За результатами досліджень було складено протокол про адміністративне правопорушення.

Крім того, обстеження швидкими тестами на ротавірусну інфекцію показало позитивний результат у двох постраждалих дітей. Також антиген ротавірусу виділено в однієї контактної дитини.

Джерелом інфекції встановлено контактну дитину з групи №1, шлях передачі збудника – контактно-побутовий. Обставини, що сприяли спалаху, – це недотримання протиепідемічного режиму в закладі. Зокрема, за відсутності централізованого водопостачання в одній з груп діти мили руки в ємності, де вода не змінювалася.

«Наразі серед дітей, які відвідують дошкільний навчальний заклад №31 «Берізка», та його персоналу нових випадків захворювання не зареєстровано. Шестеро хворих, яким встановлено діагнози гострий гастроентероколіт (4 дітей), харчова токсикоінфекція (одна дитина), функціональне порушення шлунку (одна дитина) закінчили амбулаторно лікуватися та перебувають вдома під медичним наглядом дільничного лікаря. В двох групах закладу (№1 та №6) навчально-виховний процес був призупинений - проводилось генеральне прибирання з використанням дезінфікуючих засобів Протиепідемічні та профілактичні заходи з локалізації та ліквідації спалаху в дошкільному навчальному закладі №31 «Берізка» продовжуються», - повідомили фахівці. 

Нагадаємо, дитячий садок №31 «Берізка» став об’єктом позапланової перевірки Держпродспоживслужби через отруєння чотирьох дітей. За інформацією, до лікувальних закладів звернулися батьки чотирьох дітей, які відвідують ясельну групу. Двоє із них – з однієї родини. 

Як повідомляв DOZOR, вихованців кіровоградського дитячого садка №31 «Берізка» перевіряють на наявність ротавірусу. Станом на зараз шестеро дітей знаходяться у лікарні.

Переглядiв: 1561