У деканаті медичного університету прокоментували наказ щодо відрахування іноземців

08.02.2019 10:13
image

Як відомо, адміністрація Донецького національного медичного університету опублікувала наказ про відрахування студентів-іноземців вчора, 7 лютого. У коментарі медіапорталу DOZOR виконуюча обов’язки декана міжнародного факультету Ірина Торбенко цю інформацію підтвердила.  

Так, згідно з наказом планується відрахувати 850 студентів вишу. Причина – ухилення фірми-контрактера «Українські освітні послуги»  від укладання договорів на навчання іноземних студентів, які були зараховані на перший курс торік та заборгованість по оплаті навчання.

«Так, мова в наказі йде про студентів, які навчаються у філії медичного університету у Кропивницькому. Зараз вирішення питання в процесі. До вирішення ситуації долучилися усі міністерства, це питання на контролі», - повідомила Торбенко.

Нагадаємо, в обласному центрі студенти медичного університету влаштували мітинг через  те, що їх примушують платити вдруге за навчання. Вже вчора співробітники слідчого управління спільно з головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБ України викрили на отриманні хабарів посадовців Донецького Національного медичного університету. 

Переглядiв: 2252