У кропивницького екс-судді знову спробують відібрати скандальну багатоповерхівку (ФОТО)

26.11.2019 20:09
image

Мешканці гуртожитку по проспекту Університетському, 21, прийшли до міської ради з вимогою взяти споруду на баланс міста. Наразі будинок, в якому проживає кілька сотень людей, знаходиться у власності ПП «Вагран», однак вже наступного місяця право власності на багатоповерхівку спробують скасувати. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

За словами заступника міського голови Олександра Вергуна, міська рада подала до ОДА рішення щодо включення гуртожитку до державної програми щодо повернення гуртожитків у комунальну власність. Однак жителів це не заспокоїло, оскільки програма передбачає повернення саме гуртожитків, а будівля по проспекту Університетському наразі має статус житлового будинку.  Тому питання щодо повернення будівлі статусу гуртожитку намагатимуться вирішити в суді.

«21 жовтня юридичним управлінням було підготовлено позовну заяву , яку було подано до господарського суду щодо  скасування свідоцтво на право власності на житловий будинок по проспекту Університетському, 21», - зазначив Вергун.
«Було зареєстровано право власності на будинок від 20 жовтня 2004 року. Право власності – це офіційне визнання державою. У 2017 році до мене потрапило рішення апеляційного суду, в якому було прописано визнати недійсним свідоцтво про право власності 2004 року. Я виконав рішення суду, скасував право власності. ПП «Вагран» звернувся до Верховного суду, і, відповідно, рішення апеляційного суду скасував. Тобто свідоцтво про право власності набрало законної сили і я повернув реєстрацію права в попередній стан»,  - повідомив начальник міського відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно Олександр Нікітенко, зазначивши, що не мав іншого виходу, оскільки невиконання постанови Верховного суду несе кримінальну відповідальність.
image

Натомість голова ініціативної групи гуртожитку Світлана Бондаренко переконана, що судова тяганина буде тривалою, до того ж, міськрада мала можливість вирішити це питання раніше і до попередніх рішень суду і взяти гуртожиток на баланс територіальної громади міста.  

image
image
image
«Півтора року будівля по проспекту Університетському, 21, була нічийною. Ми зверталися до міського голови, Мосін (заступник міського голови – ред.)  слав нам відписки, - каже Світлана Бондаренко. – Олександр Володимирович Мосін багато років розказує нам, щоб ми створювали ОСББ. Я голова ініціативної групи мешканців гуртожитку за те, щоб створити його, але для цього потрібно, щоб гуртожиток був на балансі ЖЕО. І жителі не мають права на кімнати, щоб створити це ОСББ!» - обурилася Бондаренко.
image
image

 

У результаті дискусії представники міської ради запропонували поспілкуватися щодо вирішення проблеми після першого, підготовчого суду, який відбудеться вже 9 грудня об 11:30.

Нагадаємо, раніше ПП „Вагран” намагалося через суд виселити з кімнат жителів гуртожитку. За даними ЗМІ, фактичним власником ПП „Вагран” є колишній голова Кіровського районного суду Кіровограда Володимир Ярошенко.   

Як повідомляв DOZOR, поблизу села Велика Северинка на автодорозі Н-14 «Київ-Миколаїв» кількадесят жителів гуртожитку, який знаходиться на проспекті Університетському, 21, влаштували мирну акцію протесту. Жителі обурені невиконанням обіцянок міської влади, яка більше року обіцяє взяти їх гуртожиток на баланс міста.

Жителі гуртожитку в Кропивницькому розпочали безстрокову акцію. 

image
image
Переглядiв: 3832