У Кропивницькому двоє братів потребують термінової фінансової допомоги

20.02.2020 12:42
image

В обласному центрі 15-річний Микола та 7-річний Михайло Єфремові, яким діагностували м’язову дистрофію Дюшена, потребують термінової фінансової допомоги. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в міжнародному благодійному фонді «Дивожиття».

За інформацією, в обох хлопчиків спадкове дегенеративне захворювання.

«Це рідкісна мутація. Під час вагітності скринінги не діагностували цей діагноз. Ближче до чотирьох років Микола почав слабшати. На рівному місці падав, скаржився на біль у ногах. Я звернулася до невролога. Виявилося, що це спазми м’язів голіностопу. Та встановити діагноз нам одразу не могли. На сьогоднішній день в Україні такий аналіз не роблять. Його відправляють в Германію», - згадує мати хлопчиків Надія Єфремова.

За словами жінки, Микола не ходить майже три роки. Якщо торік він ще міг зробити кілька кроків від ліжка до туалету, то зараз він може постояти лише десять секунд. Інтелектуально він такий самий, як усі діти. Мама з хлопчиком ходить на заняття до фізреабілітолога в інклюзивно-ресурсний центр. Пізніше Надія Єфременко народила другу дитину – Михайла, йому також діагностували м’язову дистрофію.

«На цей момент є певна підтримуюча терапія, яка, надіюся, подовжить життя синочку. Є гормональна терапія. Кожного дня Михайло приймає дозу гормонів. Якщо раніше він по сходах підіймався звичайно, то зараз переставним кроком, тримаючись за перило», - додала Надія Єфременко.

Загальна вартість ліків на перший місяць – майже 6 тисяч гривень. Бажаючі можуть переказувати кошти за реквізитами БО МБФ «Дивожиття»:

ПАТ КБ «ПриватБанк»

Рахунок: UA173235830000026003052916748

МФО: 323583

Код за ЄДРПОУ: 42467845

Призначення платежу: «Благодійна допомога для Миколи та Михайла»

Картка ПриватБанку: 5169 3305 1883 9581

Довідково:

М’язова дистрофія Дюшена - генетичне захворювання, що характеризується швидким прогресуванням м'язової дистрофії. Призводить до повної втрати здатності рухатися.

Переглядiв: 868