У незаконно проданій квартирі «американської бабусі» п’яті власники почали будівництво

16.11.2017 15:52
image

В обласному центрі  по вул. Юрія Олефіренка, 14-А (кол. Фрунзе) розпочалося будівництво прибудови до квартири пенсіонерки, що незаконно продали ще на початку минулого року з допомогою довідки, що Лілія Спектор проживає в США, у той час як бабуся лікується у психіатричній лікарні. Про це повідомляє DOZOR.

Як повідомила начальник ЖЕО Світлана Ковальова, власники не зверталися за дозвільними документами та лише нещодавно оформили квартиру, мають борги.

«Близько п’яти разів перепродували і один раз дарували. Бабуся, у якої забрали цю квартиру, вже виписана,  знаходиться на стаціонарному лікуванні у психіатричній лікарні. Зараз у неї жодної прописки немає. Власники лише 11 жовтня переоформили цю квартиру, хоча договір купівлі-продажу з 1 березня цього року. Нещодавно люди почали скаржитися, що почалося будівництво. Згідно із законом,  вони повинні були погодити будівництво з сусідами письмово, звернутися за погодженням до нас та міської ради, щоб узаконити цей об’єкт», – повідомила Світлана Ковальова.

Для перевірки законності будівництва до власників квартири зайшли представники міського управління державного архітектурно-будівельного контролю.

«Перевірку будемо проводити протягом 10 днів. Перевіримо наявність дозвільних документів на проведення будівництва. Також ми повідомили, що це будівництво треба зупинити. І сьогодні власники пообіцяли з’явитися і подати документи, які дозволяють забудову. Якщо будівництво не буде припинено,  залучатимемо представників поліції. Власники мають показати дозвіл нашої організації, який видається на основі проекту, експертизи», – розповіла головний спеціаліст Катерина Рилова.

Також на забудовників був складений протокол спецінспекції.

«Інспектором спецінспекції нещодавно було складено протокол за порушення правил благоустрою міста у частині захаращення комунальної землі саме на цю прибудову. Штраф передбачається від 340 до 1360 гривень», – прокоментував начальник спецінспекції Андрій Максюта.

Як раніше повідомляв DOZOR, квартиру пенсіонерки Лілії Спектр було продано шахрайським способом без відома господарки, яка вже протягом тривалого часу перебуває на стаціонарному лікуванні у психіатричній лікарні. Водночас квартиру продали за довіреністю, за якою бабуся начебто проживає у місті Гладстон (штат Орегон, США). В перший раз квартиру продали за 75 000 гривень. Наразі помешканням володіють вже п’яті господарі, які начебто купили квадратні метри за оголошенням.

 

Переглядiв: 2136