Уляна Супрун наказала продовжити перевірку у кіровоградському медвиші

31.05.2019 07:03
image

В обласному центрі продовжать перевірку Донецького національного медичного університету. Відповідний наказ опубліковано міністерством охорони здоров’я, інформує медіапортал DOZOR.

Так, документ підписала в.о міністра Уляна Супрун 30 травня. Згідно з ним, планується продовження роботи комісії МОЗ, яка працювала з квітня, до сьомого липня.

Від університету вимагатимуть надання копій завірених документів, які необхідні для проведення перевірки. Контролює виконання наказу заступник в.о міністра охорони здоров’я Олександра Лінчевського.

Нагадаємо, у лютому в обласному центрі в медичному університеті виник конфлікт між студентами та фірмою, яка укладала з ними контракти. Студенти заявили, що гроші за навчання у другому семестрі вони заплатили. Але фірма, яка укладала з ними контракти, зникла, нібито не перерахувала ці кошти університету. Для привернення уваги до проблеми іноземці влаштували мітинг через  те, що їх примушували платити вдруге за навчання. 

Невдовзі адміністрація закладу оприлюднила на сайті вишу наказ про відрахування 850 студентів-іноземців через заборгованість по оплаті навчання.

Наразі конфлікт у виші фактично вичерпаний, тож зараз студенти продовжують сплачувати за навчання старій фірмі-контрактеру.

 

Переглядiв: 674