Уповноважений з прав людини повідомив про побиття затриманих у кропивницькому СІЗО 

06.05.2020 07:17
Працівники кропивницького слідчого ізолятора наносили тілесні ушкодження двом затриманим. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова, інформує медіапортал DOZOR
 
За інформацією, під час моніторингового візиту регіональний координатор взаємодії з громадськістю уповноваженого з прав людини Віктор Жученя отримав скаргу від двох ув’язнених, які повідомили, що їх періодично били та знущалися. 
 
Синці та сліди від ударів були настільки суттєвими, що, коли затриманих привозили до ізолятора тимчасового тримання, їх відмовлялись приймати та повертали назад до СІЗО, де громадян знову піддавали фізичному насиллю.
 
Крім того, за словами потерпілих, безпосередньо виконувач обов'язків начальника СІЗО погрожував, що заразить їх ВІЛом та туберкульозом, демонструючи при цьому шприц з білою рідиною. Як пояснили затримані, все це робилось з метою вимагання від них та їх рідних грошей.
 
За встановленими фактами регіональний координатор поінформував прокуратуру Кіровоградської області. Працівники прокуратури виїхали до установи, опитали затриманих, зібрали матеріали, які передадуть до ДБР. 
«Це не перший випадок морального та фізичного знущання над затриманими у Кропивницькому СІЗО. Ув'язнені особи повинні понести справедливе покарання передбачене українським законодавством за скоєні злочини, але тільки після вироку суду. Проте ніхто не має права катувати та знущатись з них!» - наголосила уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова.
Як раніше повідомляв DOZOR, у Державній установі «Кропивницький слідчий ізолятор №14» скасували особливий режим.
 
 
image
image
 
Переглядiв: 1316