Управлінці Кіровограда провернули тарифну аферу. Містяни мають їздити по 3,50 грн - юрист

03.04.2017 14:34

image

Міська влада і підприємства-перевізники вступили в організовану групу і спільно порушили статті 59  і 73 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», згідно з якими рішення міської ради мають обов'язкову силу на території міста Кіровограда та підлягають виконанню. Рішення ж виконкому щодо скасування нових тарифів на проїзд в громадському транспорті  досі не виконане, заявив кіровоградський юрист Ярослав Турчин на своїй сторінці у Фейсбуці, повідомляє DOZOR.

«У лютому міськвиконком прийняв рішення  про встановлення тарифів на проїзд в громадському транспорті Кіровограда на рівні 4-50 грн. 15 березня міська рада прийняла рішення, яким скасувала вказане рішення виконкому. Мер Андрій Райкович і секретар міськради Андрій Табалов в один голос з начальником управління транспорту Олександром Вергуном та  юристами міськвиконкому заявили (по факту - збрехали), що це рішення не означає повернення тарифів на колишній рівень і перевізники не будуть укладати нові договори на інших умовах, навпаки підуть до суду. Минуло 15 днів. Тарифи не знизилися, нові договори, наскільки відомо, не уклали», - зазначає юрист.
«Весь цинізм позиції міської влади полягає в тому, що самими ж договорами та додатковими угодами насправді передбачено, зокрема, що у разі скасування рішення міськвиконкому повертається раніше діючий тариф, затверджений раніше діючим рішенням міськвиконкому (див. дод.угоди з перевізниками). Тобто або керівництво мерії нахабно бреше, або цинічно, нахабно і зловмисно введено в оману своїми підлеглими - юридичним і транспортним управліннями міськради. По факту, перевізники абсолютно незаконно стягують плату 4-50 грн., а мерія "вмила руки"», - стверджує Ярослав Турчин.

Юристом наразі направлена  ​​скарга в Антимонопольний комітет України, також готується скарга держоргану, який здійснює контроль за цінами, відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення».

Нагадаємо, 16 лютого Кіровоградський виконком затвердив нові тарифи на проїзд. Як у Кіровограді «продавлювали» тариф на проїзд 4,50 грн - у відеоматеріалі. Як повідомляв DOZOR, 15 березня  депутати Кіровоградської міськради в ході сесії проголосували за скасування рішення виконкому щодо підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорту. Перевізники заявили, що старий тариф на проїзд у маршрутках не повернеться. 

Читайте також:

Громадськість зробила власні розрахунки: Реальна вартість проїзду в Кіровограді - 3,13 грн

Кіровоградці про покращення  роботи маршруток  після підвищення тарифу на проїзд (ВІДЕО) 

Переглядiв: 1351