Як Райкович їздив на ринок вирішувати скандал (ФОТО, ВІДЕО)   

03.11.2017 15:50
image

Після того, як підприємці перекрили рух на Великій Перспективній, міський голова Андрій Райкович приїхав на ринок "Європейський", щоб розібратися в ситуації сьогодні, 3 листопада. Про це повідомляє DOZOR.

Мер пройшовся порожніми рядами ринку, побачивши на власні очі заварені торговельні ролети. Директор ТОВ «21 век» Ігор Захаров, який має відношення до «Європейського ринку», заявив, що заварив 5 ролетів «без ніякого принципу, за власним бажанням».

«Підприємство має право тимчасово  заварювати ролети  через невиконання умов договору, якщо не сплачена оренда. Було обрано 5 контейнерів. Ми їх заварювали без ніякого принципу. На мою думку як директора, ми обрали саме цих 5 контейнерів », - сказав меру Ігор Захаров.
«Ви не чоловічі вчинки робите, вчора ми приїхали з правоохоронцями сюди, а ви як злодюжка втекли. Якби представники правоохоронних органів не втрутилися вчасно, то могла б бути біда, тому що заварювання суперечить усім правилам безпеки», - говорить один з підприємців ринку «Європейський».

Оглянувши торговельні ряди, мер сказав, що телефонує власникам ринку. За кілька хвилин повідомив – через півгодини ринок розблокують.

 «Я провів з власниками ринку відповідні перемовини, щоб були враховані інтереси усіх сторін. Крім цього, з власниками ролетів будуть продовжувати заключати договори. Я не можу впливати на підвищення вартість оренди, бо це не державне підприємство  і не комунальне. Я можу лише повідомити про несплату податків фіскальній службі, але досі такого випадку не було. Ми домовилися з власником ринку, що протягом двох тижнів він проведе юридичні  переговори з підприємцями та буде заключати з ними договори. Зрозуміло, що вони будуть говорити на мові фінансовій», - сказав підприємцям  Райкович і відповів на запитання журналістів, хто ж є власником «Європейського ринку».
«Захаров – виконавчий директор, як мені сказали. З ним як з депутатом буде окрема розмова. Я говорив з Онулом, і Лариса Анатоліївна мені пообіцяла, що врегулює всі питання нємєдлєнно і виділить робітників адміністрації, щоб відкрили ринок».

Як повідомляв DOZOR,  близько 200 підприємців перекрили рух на вулиці Великій Перспективній сьогодні, 3 листопада. Причина – відключення електроенергії та блокування торговельних точок підприємців адміністрацією ринку.

Протягом жовтня підприємці «Європейського ринку» кілька разів мітингували проти підвищення орендної плати за місця. Так, підприємці мітингували на території ринку, у дендропарку та на площі перед міською радою.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Переглядiв: 4778