Загострення корпоративного конфлікту у Кіровоградському районі: ситуацію дестабілізують навмисне?

28.06.2017 11:30

image

Корпоративний конфлікт щодо майнових прав аграрного господарства ТОВ «Нива 2010» у Бережинці продовжується. Так, зараз до вирішення конфлікту долучилися бійці батальйонів «Айдар» та «Донбас». Відучора люди у камуфляжі перебувають на території аграрного підприємства. На місце події прибули правоохоронні органи. Про це повідомляє DOZOR.

На місце пригоди виїхали працівники поліції, яких викликав новий співвласник аграрного товариства Григорій Скаленко. Представники військових формувань пояснили, що вони таким чином здійснюють охорону порядку.

За інформацією поліції області, правоохоронці запропонували залишити територію підприємства, а після категоричної відмови доправили громадян до відділку поліції, де ідентифікували їх особи та перевірили на наявність травматичної і холодної зброї у межах відкритого кримінального провадження.

"Ми наголошуємо на тому, що працівники поліції відповідно до своїх повноважень жодним чином не втручаються в майновий спір між двома власниками. Усі ці питання повинні вирішуватися виключно у судовому порядку. На протиправні дії з боку «прихильників» обох сторін конфлікту поліцейські готові реагувати жорстко і в рамках закону", - наголосив Сергій Кондрашенко.

За словами нового співвласника ТОВ «Нива 2010» Григорія Скаленка, формування, які прибули на територію товариства, пригнічують селян та намагаються дестабілізувати ситуацію у Бережинці загалом. Так, цього тижня співвласнику товариства довелося викликати Національну поліцію двічі. Вперше залучити правоохоронців довелося 26 червня, оскільки група озброєних осіб намагалася захопити товариство. З цього приводу Григорій Скаленко написав заяву з проханням відкрити кримінальне провадження стосовно незаконних дій колишнього співвласника ТОВ «Нива 2010».

«Наскільки я зрозумів, екс-співвласник товариства Микола Трибиненко звернувся до військових, проте керівництво формувань не дослідило ситуацію і не знає, що з його боку сталося справжнє шахрайство, оскільки зараз він намагається двічі продати частину свого підприємства. Зараз ситуація у Бережинці критична, на жаль, колишній співвласник намагається закликати селян до цього конфлікту заради своїх інтересів. Я вважаю це злочином, оскільки через знаходження військових формувань страждають пайовики, усі жителі Бережинки. Оскільки державна виконавча служба надала нам права зберігання майна аграрного товариства, ми долучили до охорони порядку на території «Ниви 2010» охоронну фірму. Вони не мають зброї і жодним чином не порушують спокій на території села», - повідомив Григорій Скаленко.
«Я абсолютно погоджуюсь з позицією губернатора області Сергія Кузьменка, управління юстиції та поліції щодо вирішення конфлікту виключно у правовому полі. Так і має бути, слід дочекатися судових засідань, рішення суду», - додав новий співвласник товариства.

Нагадаємо, 26 червня голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко під час візиту до агропідприємства у Бережинці наголосив, що дана ситуація повинна бути врегульована виключно у правовому полі.

Як повідомляв DOZOR,  3 травня у селі Бережинка Кіровоградського району виник корпоративний конфлікт між екс-керівником фермерського господарства ТОВ «Нива 2010», місцевим фермером Миколою Трибиненком та новим співвласником цього господарства Григорієм Скаленком.  За словами колишнього директора підприємства Миколи Трибиненка, частину підприємства не продавали. Саму ж ситуацію екс-керівник називає «актом  захоплення землі». Адвокат же нового співвласника стверджує, що його підзахисного незаконно не пускають на підприємство та не дають змоги працювати.   Наразі все рухоме й нерухоме майно господарства арештоване державними органами, виконавчою службою.

Переглядiв: 3804