Заморений голодом хлопчик вже самостійно ходить. Рідні не навідуються

20.08.2018 11:43

Чотирирічний син депутата Новоукраїнської районної ради Олександра Мольченка, який з критично низькою вагою потрапив до дитячої обласної лікарні, набрав вже 1,5 кіло ваги. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR  розповіла заступник головного лікаря з оргметодроботи Лідія Ліщиновська.

За словами лікаря, хлопчик вже самостійно пересувається палатою.

«Стан дитини вже набагато кращий, хлопчик добре набрав вагу – до 9 кілограмів 600 грамів. Він у нас сміється, грається з іграшками. Була підозра на вроджену ваду серця, але хвороба не підтвердилася. Обстеження також не виявили жодних інфекційних хвороб. У хлопчика була пневмонія, ми майже її вилікували. Дитина гарно їсть,  вже з’явилися щічки і це дуже добре», - розповіла Ліщиновська.

Як стверджує медик, провідати хлопчика приходили депутати та волонтери, а матір з бабусею вже тиждень не навідуються до дитини. Батько ж взагалі не відвідував сина жодного разу.

«Матір була одного разу  тиждень тому, бабуся – двічі. Але для нас це не головне, важливо, що дитина одужує та набирає вагу», - додає Лідія Ліщиновська.

Нагадаємо, у Новоукраїнці в родини депутата районної ради Олександра Мольченка виконавча служба примусово забрала 4-річну дитину. Хлопчик був виснажений голодом, його вага складала лише 7 кілограмів при нормі для його віку – 16 кіло. Дитина не змогла самостійно триматися на ногах.  Батько хлопчика вважає, все що сталося, політичною розправою за його позицію. Стан дитини пояснює експериментами, які проводили над нею колись лікарі. Наразі правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом злісного невиконання батьківських обов’язків.  За чотири дні перебування у Кіровоградській дитячій обласній лікарні хлопчик набрав майже 800 грамів. 

Як повідомляв DOZOR, У Новоукраїнці збирають підписи щодо позбавлення депутатства чоловіка, який морив сина голодом. У той час родина Мольченків залишила Кіровоградщину та поїхала до Києва, а комісія з захисту прав дитини вирішила позбавити родину Мольченків батьківських прав на 4-річного сина.

image

Фото ТСН

Переглядiв: 1933