Кіровоградцям радять, як вберегти дітей від насильства

20.11.2017 08:10
image

У зв’язку з частими випадками сексуального насильства над дітьми, Служба порятунку дітей спільно з офісом уповноваженого Президента України з прав дитини надала рекомендації батькам щодо захисту дітей від насильства. Про це йдеться у пам’ятці відомства,інформує DOZOR.

Зокрема, Служба порятунку дітей радить:

- розповісти дітям, що інформація, яка потрапила в інтернет, буде там завжди. Треба поговорити з дитиною про наслідки від обміну інтимними фото.

- Попросіть дитину не спілкуватися з чужими людьми та не додавати їх в друзі.

- Пошукайте в мережі інформацію про свою дитину, визначте, які її дані є у відкритому доступі.

- В Google-картинках знайдіть фото своєї дитини.

- Якщо ви знайшли інформацію, яка загрожує безпеці дитини, зверніться до служби підтримки соціальної мережі або попросіть негайно прибрати інформацію, яка порушує інтереси дитини.

- Попросіть дитину вимкнути геолокацію. Через неї легко відслідковувати місце знаходження та маршрути дитини.

- Попросіть дитину не розголошувати інформацію в інтернеті: своє справжнє ім’я, адресу, телефон, адресу школи, секцій, улюблених місць відпочинку.

- Встановіть батьківський контроль – програмне забезпечення, яке ви можете встановити на телефонах, планшетах, ноутбуках дитини і обрати сайти, які вона може відвідувати.

Нагадаємо, протягом жовтня та листопада цього року на Кіровоградщині сталося чотири зґвалтування,зокрема, дітей - у Новомиргородському районі, Кіровограді, Олександрійському районі та у Добровеличківці.

Переглядiв: 1675