«Зупиніть масове вбивство»: На головній площі  Кіровограда захисники тварин провели акцію (ФОТО)

20.07.2018 08:10
image

На головній площі обласного центру жителі міста долучилися до Всеукраїнської акції «Україна - не живодерня» сьогодні, 20 липня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, містяни зібралися, аби вкотре привернути увагу влади, правоохоронних органів і суспільства до проблеми масового вбивства тварин.

image
«Наше завдання -  звернути увагу на існування проблеми. Ми підготували звернення до президента, де озвучили низку вимог і прохань до нього, будемо сподіватися, що вище керівництво держави відреагує. Наразі приєдналися близько двох десятків міст. Вчора вночі долучився Херсон. Ми збираємо сьогодні підписи і відправимо на Київ, щоб зібрати ці звернення з усієї України і направити їх президенту», - розповіла організатор акції в обласному центрі Олена Данилишин.

Учасники акції прийшли на площу з плакатами, деякі взяли з собою домашніх улюбленців. Пояснюють: вплинути на ситуацію можуть лише публічними зверненнями та подібними акціями.

«Я разом із донькою прийшла сюди підтримати людей, які також беруть участь у цій акції проти вбивства безпритульних тварин у багатьох містах. Дійсно, дуже шкода тих собак, у яких немає сім’ї, які викинуті на вулицю і потім вбиті. Люди мають бути більш гуманними і створювати умови, щоб тварини могли жити в суспільстві, а не травити і залишати їх так жорстоко гинути. Сподіваємося на те, що влада зверне увагу на наші звернення», - говорить жителька обласного центру Олена Романюк.
«Ця проблема мене дуже хвилює, адже займаюсь захистом тварин вже декілька років. Наразі багато випадків, коли вбивають, знущаються над тваринами. Це не лише у нашому місті, але й по всій Україні. Хочеться, щоб були прийняті рішення, які приведуть до гуманного ставлення до тварин. Народу дуже важко, якщо влада не підтримує і якщо не діють закони. Після мовчазної акції, яка нещодавно відбулася на площі перед міською радою,результату не було, хоча і представники влади вийшли і вислухали народ», - констатує волонтер  громадської організації захисту тварин «Бім» Тетяна Цонєва.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Як повідомляв DOZOR, після чисельних випадків отруєння собак у низці мікрорайонів обласного центру перед мерією відбулася німа акція проти вбивств безпритульних тварин. Також волонтери оголосили винагороду тим, хто впіймає догхантерів. Згодом поліція заявила, що затримано підозрювану у одному з фактів отруєння собак. Утім, випадки жорстокого поводження з тваринами продовжуються. Нещодавно у Кіровограді біля ринку познущалися над цуценятами, відтявши їм голови.

Переглядiв: 1981