Адвокат екс-голови Кіровоградської ОДА знову просив суддю змінити запобіжний захід

18.03.2021 09:15
image

Адвокат колишнього голови Кіровоградської ОДА, якого підозрюють в хабарництві, Андрія Балоня, клопотав в суді про зміну запобіжного заходу його підзахисному. Про це йдеться в матеріалах Вищого антикорупційного суду, інформує медіапортал DOZOR.

Так, адвокат запропонував змінити запобіжний захід у вигляді застави, розмір якої становить 10 мільйонів 135 тисяч гривень на особисте зобов'язання, яким передбачається прибувати до слідчого, в провадженні якого перебуватиме кримінальне провадження, прокурора та суду за кожною вимогою, утримуватися від спілкування з учасниками кримінального провадження з приводу обставин, викладених у письмовому повідомленні про підозру і так далі.

Як стверджує адвокат, за час застосування запобіжного заходу підозрюваний в цілому дотримувався його умов та жодного разу не порушував покладені на нього обов`язки.

Адвокат підозрюваного також наголосив, що необхідно врахувати особу підозрюваного, який раніше до кримінальної відповідальності не притягався, має родину та міцні соціальні зв`язки, працює заступником директора з юридичних питань в ТОВ «СМ-ЛУБРІКАНС».

До того ж, у змісті клопотання адвокат стверджує, що на утриманні у нього перебуває його неповнолітній син. Крім цього підозрюваний має хворих батьків, які перенесли тяжкі хвороби, що також підтверджує відсутність бажання у підозрюваного покидати територію України.

У свою чергу прокурор виступив проти задоволення клопотання, пояснюючи, що адвокат підозрюваного не навів жодних нових обставин, які раніше не врахував слідчий суддя та які свідчать про наявність підстав для зміни запобіжного заходу.

Дослідивши матеріали клопотання, заслухавши позицію сторін судового засідання, слідчий суддя прийняв рішення відмовити адвокату у клопотанні та залишити запобіжний захід без змін.

Як раніше повідомляв DOZOR, на початку листопада у справі екс-очільника області завершили досудове розслідування.

Також нагадаємо, під час засідання Уряду повідомили про звільнення з посади голови Кіровоградської ОДА Андрія Балоня. Того ж дня у приміщенні Кіровоградської ОДА та будинку, де проживає губернатор, тривали обшуки, які завершилися затриманням посадовця.

У вищому антикорупційному суді вже відбулося перше засідання по справі Андрія Балоня, у результаті якого суд призначив йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці з можливістю внести заставу у розмірі 10 мільйонів гривень. Згодом екс-губернатору Кіровоградщини пом'якшили запобіжний захід.

Крім того, Вищий антикорупційний суд зобов’язав НАБУ повернути екс-губернатору Кіровоградщини Андрію Балоню частину конфіскованого майна, яке у нього вилучили під час обшуків. 

Нагадаємо, народний депутат України, керівник обласного осередку партії «Слуга народу» на Кіровоградщині Микита Потураєв вибачився перед жителями області за помилку у відборі кандидатури на посаду голови ОДА Андрія Балоня.

Переглядiв: 2056