Афганець живе в гаражі після покращення житлових умов від міськради Кропивницького (ФОТО)

18.06.2020 13:52
image

Житель обласного центру Сергій Джурілюк вже кілька місяців поспіль проживає у власному гаражі, оскільки жити в квартирі, яку йому дала міськрада у якості поліпшення житлових умов, неможливо. У наданому житлі на вулиці Пушкіна, 46, не виявилося жодних комунікацій – лише голі стіни. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

За словами Джурілюка, у чергу на квартиру він став у 1995 році – після розпаду одного із заводів, на якому він працював.

«Заводу не стало і більше житла не дісталося. Я одразу не кинувся і не став у чергу після розвалу підприємства. Почалися неприємності в житті. Але згодом мені порадили звернутися до міської ради та стати в чергу на житло. Я став у 1995 році і просто чекав. А восени 2019 року отримав квартиру на вулиці Пушкіна, 46. Дали без зняття із черги як громадянину, який потребує поліпшення житлових умов», - розповідає Джурілюк.
image
image
image

Воїн-інтернаціоналіст каже: стан житла, який давався як поліпшення, залишає бажати кращого. Тут не було навіть світла, не кажучи вже про водопровідні та газові комунікації. Однак чоловік не міг відмовитися, адже протягом всього життя так і не зміг придбати власне житло.

«Це приміщення непридатне для життя в ньому, хоча кажуть, що це  поліпшення житлових умов. А  їх же там немає. Без води, газу, каналізації. Дякую, що хоча б світло зробили (обласна рада – ред.) Я міг відмовитися, але не було можливості. Не було свого житла, жив деінде. Мені говорили у міськраді: «Може, ви ще почекаєте?». Але куди ж більше чекати. Я попросив хоча б зробити комунікації, ремонт виконаю самостійно, оскільки є будівельником. Але допомоги не отримав», - каже Джурілюк.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Аби отримати відповідь по цій ситуації, медіапортал DOZOR подав інформаційний запит до міськради, аби поцікавитися, чи оглядають фахівці житло, яке пропонують містянам у якості поліпшення житлових умов. У відповіді на запит повідомили, що звільнені житлові приміщення таки обстежуються.

«Звільнені житлові приміщення обстежуються громадською комісією з житлових питань, працівниками організації, підприємства, які надають комунальні послуги (ЖЕО, ОСББ тощо – ред.). Якщо житло упорядковане до умов даного населеного пункту – має комунальні зручності, опалення, то таке житло пропонується, згідно з чергою громадянам, які після огляду житлового приміщення надають письмову згоду на отримання житла і проведення ремонтних робіт самостійно або пишуть відмову і залишаються на квартирному обліку, поки не отримають інше упорядковане житло», - йдеться у відповіді міськради на інформаційний запит.

Водночас у міськраді зазначили, що у якості тимчасового поліпшення житлових умов громадяни можуть отримати жиле приміщення, яке не відповідає вимогам, передбаченими  пунктом 51 правил. Таке житло може бути за розміром менше від рівня середньої забезпеченості громадян жилою площею у даному населеному пункті.

У міськраді також підтвердили і те, що перевіряли житло за адресою, де проживає воїн-інтернаціоналіст. І підтвердили, що його стан незадовільний. Однак зазначили, що громадянин, який отримав цю квартиру, погодився із запропонованими умовами та підписав відповідні документи. Тож він і має проводити усі комунікації.

«Громадянин, який був попередньо ознайомлений із незадовільним станом зазначеного приміщення, тривалий час перебував на квартирному обліку у першочерговій черзі, виявив бажання, відповідно до пункту 54 правил у порядку тимчасового поліпшення житлових умов без зняття з квартирного обліку отримати цю квартиру. Про що зазначив у своїй заяві від 13 квітня 2019 року, де також зазначив, що приведе житлове приміщення до задовільного стану за власні кошти. Всі комунікаційні роботи громадяни, які отримують таке житло, роблять власними силами, про що письмово надають свою згоду», - йдеться у відповіді міської ради Кропивницького.

За словами Сергія Джурілюка, наразі він проживає у власному гаражі в одному з кооперативів. Проводити комунікації у квартирі, наданій у якості поліпшення житлових умов, каже Джурілюк, на жаль, не може – через відсутність коштів.

image
image

 

 

Переглядiв: 3279