Батько вбитого кропивницького таксиста: «Я бажаю пожиттєвого терміну підозрюваним»

28.11.2019 11:04
image

У Ленінському районному суді відбулося чергове засідання по справі вбивства місцевого таксиста Євгена Орлова, під час якого батько потерпілого дав покази  сьогодні, 28 листопада. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.  

Так, під час суду передбачався перегляд відеоматеріалів по проведенню слідчого експеримента щодо скоєного злочину, а також допит потерпілих та підозрюваних. Натомість адвокати підозрюваних наполягали, щоб перегляд відеометаріалів перенесли, та запросили для перегляду експерта.  Після обговорення суд вирішив першочергово заслухати покази батька вбитого таксиста Олега Орлова, який на момент зникнення та повідомлення про вбивство свого сина Євгена перебував поза межами міста.

«Я не знав Царенка та Пугаченка раніше (підозрювані – ред.). Ми дізналися про те, що син зник, коли були не в місті.  Стало відомо, що зник син, його не було годину, дві, увечері та вночі. А за добу я дізнався, що сина знайшли в машині мертвим.  Я одразу повернувся у місто, звернувся до поліції, слідства, почав з’ясовувати. Усі подробиці дізнався у слідчого , який займався справою. Мій син служив в МНС більше 10 років, але через те, що були проблеми матеріального характеру, син вирішив підробити. Для цього була придбана машина, син уклав контракт зі службою таксі і працював. Крім цього, Євген зайнявся пасікою. Раніше він ніде не зникав і завжди був на зв’язку», - розповів у суді Олег Орлов.

За словами Орлова, звістку про зникнення сина він отримав не одразу, а протягом 5-6 годин. Рідні вбитого сподівалися, що Євген Орлов просто взяв замовлення на таксі і поїхав за місто, в нього розрядився телефон, тому він не виходив на зв'язок. Пошуками сина займалися рідні та знайомі, колеги таксиста також проводили пошуки, до того ж оголошення про розшук були розміщені у соціальних мережах.

Олег Орлов каже: найбільше його засмучує те, що суд, ймовірно, затягується.

«Звісно, я бажаю пожиттєвого  терміну і одному, і другому. Зараз ми чуємо про те, які вони «білі та пухнасті», але мені здається, що відео, де вони давали перші покази після затримання – найбільш правживі. Коли їх взяли, вони розповіли всю правду, але пройшов день, два, три і підключилися старші товариші, які перебувають в місцях покарання, які підказали і навчили, адвокати також нашепотіли те, як треба відмовитися, переграти. Перші покази, перші слова, коли неочікуванно – найбільш чесні. Скільки ще може тягнутися вирішення цього питання? У мене ще є сини, онуки, не страшно їх відпускати на вулицю просто пройтися?!» - виступив перед судом батько вбитого таксиста.  

Крім цього, потерпілі подали цивільний позов щодо відшкодування завданої моральної та матеріальної шкоди у розмірі мільйон гривень.

Після заслуховування  потерпілого судді повідомили про те, що наступне засідання відбудеться у грудні.

Як повідомляв DOZOR, 29 березня 2017 року  поліцейські знайшли тіло кіровоградського таксиста Євгена Орлова, якого рідні розшукували кілька днів. За інформацією правоохоронців, чоловік через оператора таксі отримав замовлення. Двоє осіб, серед яких учень одного з навчальних закладів міста, завчасно спланували заволодіти авто і грошима, які міг мати при собі водій.  Коли ж чоловік вийшов із салону, аби за проханням клієнтів покласти до багажного відділення сумку, його кілька разів вдарили в спину. Як стемніло, вивезли тіло на околицю Кіровограда та залишили разом із автомобілем.

Нагадаємо, на минулих судових засіданнях неповнолітній Пугаченко надавав покази прокурору та адвокатам та стверджував, що не вбивав таксиста, а дивився.

Читайте також:

Суд по вбивству таксиста: Підозрюваний згадав про Надю, яка засипала сліди крові.

Вдова вбитого таксиста дала покази на суді.

Вбивство таксиста в Кіровограді: у суді повідомили про причини смерті та речові докази.

  

 

Переглядiв: 7589