Біля озера у Лісопарковій відновили будівництво елітного котеджу (ФОТО, ВІДЕО)

18.03.2019 15:23
image

У Кіровограді біля озера Котяче Око, що у Лісопарковій, відновилося заморожене з минулого року будівництво елітного котеджу, яке розпочав колишній депутат міськради Віктор Ніколаєнко, сьогодні, 18 березня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, на місці, де кілька років тому вирили котлован та знищили дерева,  молоді люди активно готують територію для будівництва, працівники вантажівкою привозять будівельні матеріали.  Місцеві  жителі почали бити на сполох, розповсюджувати інформацію про відновлення будівництва у соцмережах та звертатися до журналістів за допомогою. 

image
image
«Звісно, на цьому місці раніше росли дерева. Було багато тополь. Якби нас влаштовувало те, що відбувається, я б не висловлював невдоволення, не говорив би про це відкрито і журналістам також. Ви ж бачите, що тут лежать плити аж до озера, територія поділена на ділянки. Якщо це замовчувати, то просто збудують будинки, загородять парканами, а доступ до озера буде, мабуть, у приватній власності», - каже місцевий житель Олександр Острик.

Власник забудови Віктор Ніколаєнко у коментарі медіапорталу DOZOR підтвердив, що будує для себе котедж. Екс-депутат  демонструє дозвільні документи та каже: усе законно, а жителям, мовляв, не треба перейматися. Для них обіцяє облаштувати велодоріжки та освітлення.

Ніколаєнко стверджує, що має право на будівництво, оскільки ця територія не є  природно-заповідною зоною, органи місцевого самоврядування віднесли цю землю до іншої категорії.  Забудовник впевнений, що ані міська влада, ані навіть Генпрокуратура припинити будівництво його котеджу не зможе.

image
image
«У мене є повідомлення про початок будівельних робіт. Ця територія не є природно-заповідною зоною, розумієте? Функціонально-цільове призначення визначається органом місцевого самоврядування, а саме: при видачі державного акту приватної власності на землю було визначене функціональне призначення земельної ділянки – під житлове будівництво та для ведення садівництва. Воно вже визначене і ніяке КП «Благоустрій», Генеральна прокуратура нічого не зможуть зробити, призначення цільове визначене. Тут закидали, що сосни тут. Але на місці будівництва взагалі був яр», - прокоментував Ніколаєнко.

Медіапортал DOZOR за коментарем звернувся до міської влади. Нагадаємо, комунальне підприємство «Благоустрій» ще  у 2017 році мало розробити стартову документацію щодо Лісопаркової. Саме вона мала б дати початок створенню заповідника у Лісопарковій. Проте, як з’ясувалося, очікуваного результату немає і досі.

Як повідомив начальник КП «Благоустрій» Віктор Луценко, документація була створена та подана до КП «Кіровоград-Земпроект» ще торік. Даній установі перерахували з міського бюджету 55 тисяч гривень на розробку документів про підготовчі роботи та складення проекту. Однак  підприємство зробило підготовчі роботи лише частково: установа витратила лише 16,5 тисяч гривень, а решту повернула міськраді. Медіапортал DOZOR вже направив відповідні запити щодо з’ясування причин.

Нагадаємо,  у 2008 році через прийняте депутатами міськради рішення №405 близько 250 гектарів зеленої та паркової зони міста віддали знаним у місті людям: зокрема,  чиновникам та бізнесменам. Після того, як кілька років тому громадськість гучно підняла тему Лісопаркової, обласна прокуратура позивалася на бездіяльність міськради. Згодом керівництво міста вирішило доручити розроблення технічної документації щодо Лісопаркової КП «Благоустрій». Документація мала б визначити межі заповідної зони Лісопаркової, що означало б заборону на будівництво у зеленій зоні.

Переглядiв: 4198