Депутатки з Кропивницького взяли участь у марафоні жіночого лідерства (ФОТО)

05.03.2021 14:57
image

Депутатки міської ради Кропивницького взяли участь у восьмому всеукраїнському онлайн-марафоні до Дня боротьби за права жінок “Час жіночого лідерства” сьогодні, 5 березня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, під час онлайн-марафону піднімалися питання, пов’язані з гендерною рівністю, перепонами, які трапляються в жіночому лідерстві.

image

Одна із учасниць онлайн-марафону, депутатка міської ради від партії «Перспектива міста» Олександра Ткаченко розповіла про свій шлях до жіночого лідера.

«Зі свого власного досвіду можу сказати, що мій шлях громадського лідера був якраз прикладом гендерної рівності та справедливості. Я ще з дитинства чітко розуміла, ким я хочу бути і чим займатися, почала працювати та займати активну громадську позицію ще на першому курсі університету. Свою першу невеличку, але вже керівну посаду я отримала в 19 років через інноваційні підходи, наполегливість та креативність. Зараз мені 37. У громадському житті я є виконавчим директором культурно-мистецького фонду «Перспектива», головою міського осередку муніципальної партії «Перспектива міста», депутаткою міської ради від партії «Перспектива міста», директором Міжнародного фестивалю пісні і танцю «Об’єднаймо дітей мистецтвом, під час якого щорічно встановлюються національні рекорди України у творчих напрямках, керівником зразкового колективу - студії хореографічного мистецтва «Аеліта», директором КЗ «Об’єднання дитячо-юнацьких клубів Кропивницького», дружиною і мамою двох доньок», - розповіла Олександра Ткаченко.
image

За словами Ткаченко, з кожним роком можна спостерігати, що все більше жінок демонструють успішні приклади ефективного лідерства, займаються активною громадською діяльністю та йдуть у владу.

«Лідерство - це один з унікальних феноменів політичного і суспільного життя, пов’язаних із здійсненням владних функцій. Воно є неминучим у будь-якому цивілізованому суспільстві і пронизує всі сфери життєдіяльності. Для України, де жінки складають більшість населення, це особливо важливо. Жіноче лідерство може сприяти налагодженню суспільного діалогу, досягненню порозуміння між владою і суспільством, між окремими суспільними верствами», - переконана Олександра Ткаченко.
image

Довідка: Онлайн-марафон організований за ініціативи громадської експертної ради при МФО “Рівні можливості” спільно з Інститутом розвитку регіональної преси та за інформаційної підтримки платформи “Жінки - це 50% успіху України” та “Повага. Кампанії проти сексизму в медіа і політиці”.

Під час марафону учасниці говорили про переваги жіночого лідерства під час кризи та чому воно так необхідне не лише Україні, а й усьому світові.

Серед головних питань, які обговорювалися: виклики, що постали перед лідерками з усіх регіонів України, перспективи консолідації зусиль політикинь, громадянського суспільства та влади в боротьбі з гендерною дискримінацією та сексизмом, пошук необхідних інструментів для захисту й реалізації політичних прав жінок, а також розвиток і підтримка жіночого лідерського потенціалу.

Переглядiв: 1826