Фонд Стрижакова оголосив конкурс грантів і провів майстер-клас (ФОТО)

28.05.2017 16:05
image

Культурно-мистецький фонд «Перспектива», який заснував громадський діяч Артем Стрижаков, оголосив конкурс грантів на проекти з розвитку міста сьогодні, 28 травня. Про умови конкурсу розповіли під час майстер-класу з написання проектів у приміщенні галереї "Єлисаветград", повідомляє DOZOR.

Так, виконавчий директор Фонду Олександра Ткаченко зазначила, що до конкурсу грантових проектів може долучитися кожен бажаючий житель обласного центру, якому виповнилося 14 років. Проекти з урбаністики, культурного, естетичного розвитку міста мають бути подані до 30 червня.

«Далі усі проекти будуть вивчені експертною радою, після відкритого голосування якої буде оголошено переможців конкурсу», - зазначає Олександра Ткаченко.
image

Під час майстер-класу з написання проектів на отримання грантів своїм успішним досвідом поділилися переможці минулорічного конкурсу. Розповіли, як виникли їхні ідеї, про свої враження від співпраці з фондом «Перспектива» та процес реалізації проектів.

«У конкурсі грантових проектів було приємно брати участь, легко оформлювати заявки. Щиро вдячна Фонду за змогу втілити проект «Щаслива дитина – квітуча Україна» у життя. Цей проект- всеукраїнський конкурс дитячого малюнку конкурс, який існує вже два роки. Перший раз ми його проводили самостійно. Але проводити  конкурси досить  складно, оскільки багато грошей йде на саму організацію конкурсу», - зазначила Ольга Краснопольська. 
image
«Разом з Культурно-мистецьким фондом «Перспектива» ми втілили проект «Поезія стін». Проект був доволі масштабний, складний, на його реалізацію ми витратили майже 5 місяців. Головною метою проекту був «антивандалізм». Тобто ми обирали стіни, які негарно виглядали, на яких були написані якісь нехороші слова, і прикрашали її поетичними рядками відомих поетів. Цей проект дійсно зробив наше місто кращим. На його реалізацію ми тривалий час намагалися знайти фінанси, тому що треба багато ресурсів – фарби, інструменти, робота художників. У конкурсі Фонду «Перспектива» головне те, що під час оформлення проекту немає ніякої бюрократії. Крім цього, представники Культурно-мистецького фонду допомагали під час проекту і в узгодженні локацій. Наприклад, у нас мав бути написаний вірш на будівлі культурної спадщини, потрібно було пройти досить довгий бюрократичний етап, то Фонд надав нам допомогу в якомога швидшому узгодженні цього питання. Наразі проект продовжує своє життя», - розповів координатор проекту «Поезія стін» Дмитро Бабак. 
image

За словами третього переможця конкурсу грантів, координатора проекту «Umbrella Sky» Євгена Новосьолова, ідея створення парасолькової алеї до нього прийшла спонтанно – за тиждень до завершення терміну подання документів. Після перемоги було багато технічних питань, проте представники «Перспективи» допомагали вирішити усі перепони. 

«Було багато технічних проблем, але я мав підтримку не тільки фінансову, а й наставницьку, а це дуже допомогло. Технічно було складно – прорахувати довжину ліній, вдало зробити освітлення. Пізніше ми здобули підтримку закладів громадського харчування, завдяки цьому вдалося навіть розширити проект. Щойно ми почали вішати парасольки, буквально дві лінії створили – і люди почали масово фотографуватися на фоні інсталяції. Тому, вважаю, що проект «Umbrella Sky»  виявився вдалим. І зараз, після завершення проекту, Фонд все одно допомагає підтримувати інсталяцію в належному стані, це дуже важливо. Щодо написання грантових проектів, то головне – вдало подати свій проект. Свою ідею треба подавати максимально детально», - поділився досвідом з учасниками майстер-класу з написання грантів Євген Новосьолов. 
image

Учасники заходу також отримали ексклюзивний майстер-клас з написання грантових проектів від представника ГО «Кіровоградська обласна організація Всеукраїнської громадської організації «Асоціація сприяння самоорганізації населення» Алли Волошиної, яка має великий і успішний досвід з написання грантових проектів національного та міжнародного рівня.

«Я вважаю, що тут зібралася команда переможців. Зі своєю організацією за допомогою вдало написаного грантового проекту нам вдалося здобути грантів вцілому на мільйон доларів. Головне – зрозуміти свій потенціал та мету. Вона має бути адекватною у даний момент часу, відповідати цільовій аудиторії, бути актуальною для міста. Коли ви подаєте заявки, ви для себе маєте розуміти, чого ви хочете, як цього досягти та скільки це буде коштувати. Дуже важливо стартувати з таких регіональних ініціатив. Чим більше реалізованих проектів, тим більше є можливостей отримати більші гранти в майбутньому», - розпочала свій майстер-клас Алла Волошина. 
image

За інформацією, за подробицями можна звернутися до Культурно-мистецького фонду "Перспектива" за телефоном: 0997736077 або за адресою: вул. Дворцова, 27/25. Електронна пошта: fond.perspektyva@gmail.com

Переглянути прямий ефір майстер-класу з написання грантів  можна за посиланням.

Нагадаємо, у травні минулого року Культурно-мистецький фонд «Перспектива» надав гранти переможцям конкурсу, якими стали відразу три проекти.  Зокрема, «Поезія стін»,  «UmbrellaSky» та  «Щаслива дитина - квітуча Україна». Протягом минулого року усі три проекти були успішно втілені в життя.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1955