Колишньому голові Кіровоградської ОДА продовжили запобіжний захід

22.10.2020 07:18
image

Вищий антикорупційний суд продовжив міру запобіжного заходу колишньому очільнику Кіровоградської області Андрію Балоню. Ухвала була опублікована в Єдиному реєстрі судових рішень, інформує медіапортал DOZOR.

Так, суд частков задовольнив клопотання прокурора, а саме продовжив строк дії покладених на нього обов`язків.

У результаті підозрюваний Андрій Балонь зобов’язаний прибувати до слідчого, в провадженні якого перебуватиме кримінальна справа, прокурора та суду за кожною вимогою. Також він зобов'язаний не відлучатись із міста Києва та Київської області без дозволу слідчого, прокурора або суду. Крім цього, екс-голова ОДА повинен повідомляти слідчого, прокурора та суд про зміну свого місця проживання.

Також він зобов'язаний утримуватися від спілкування з учасниками кримінального провадження з приводу обставин, викладених у письмовому повідомленні про підозру.

Зауважимо, що продовжили міру запобіжного заходу до 26 листопада включно.

Як раніше повідомляв DOZOR, під час засідання Уряду повідомили про звільнення з посади голови Кіровоградської ОДА Андрія Балоня. Того ж дня у приміщенні Кіровоградської ОДА та будинку, де проживає губернатор, тривали обшуки, які завершилися затриманням посадовця.

У вищому антикорупційному суді вже відбулося перше засідання по справі Андрія Балоня, у результаті якого суд призначив йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці з можливістю внести заставу у розмірі 10 мільйонів гривень. Згодом екс-губернатору Кіровоградщини пом'якшили запобіжний захід.

Крім того, Вищий антикорупційний суд зобов’язав НАБУ повернути екс-губернатору Кіровоградщини Андрію Балоню частину конфіскованого майна, яке у нього вилучили під час обшуків. 

Нагадаємо, народний депутат України, керівник обласного осередку партії «Слуга народу» на Кіровоградщині Микита Потураєв вибачився перед жителями області за помилку у відборі кандидатури на посаду голови ОДА Андрія Балоня. 

Переглядiв: 933