Команда Стрижакова представила результати експертизи щодо МАФу на Набережній

06.05.2019 12:39
image

Торговельна споруда при вході на Набережну, яку розмістив ФОП «Дехтярьов О.В», виявилася не тимчасовою, а капітальною. Відповідні висновки зробили незалежні експерти, які за запитом ГО «Перспектива міста» провели будівельно-технічне дослідження. Про це під час прес-конференції повідомив громадський діяч, голова громадської організації «Перспектива міста» Артем Стрижаков сьогодні, 6 травня, інформує медіапортал DOZOR.

Так, будівництво так званого МАФу розпочалося ще наприкінці 2015 року та викликало хвилю обурення серед містян. Тоді ж на місце події прибували представники влади міста, які запевняли журналістів та активістів, що споруда є тимчасовою. У 2016 році будівництво припинилося через анулювання паспорту прив’язки, втім з минулого вересня МАФ таки почали зводити знову і наразі споруда вже експлуатується.

«У місті має відбутися реконструкція Набережної, і ми разом із командою над цим питанням посилено працювали і продовжуємо роботу. У контексті відродження Набережної поява таких незрозумілих конструкцій недопустима, і ми не розуміємо, чому це схвалюється міською владою, - говорить Стрижаков. – Ми не виступаємо проти бізнесу, ми відстоюємо інтереси містян на право мати красиву Набережну».
image

За словами громадського діяча, враховуючи те, що власник МАФу має торговельні точки, де продають пиво, зокрема, у Ковалівському парку, Центральному сквері, є висока ймовірність того, що з часом цей павільйон перетвориться на «чергову пивну забігайлівку без туалету».

Як зазначив координатор проектів ГО «Перспектива міста» Ігор Саєнко, незалежна організація - науково-виробниче підприємство «Укрспецбудекспертиза» - провела обстеження торговельного павільйону, зробила необхідні виміри, фотофіксацію та винесла висновки щодо класифікації споруди.

«За результатами проведених досліджень, експертом зроблено висновок про те, що торговельний павільйон (ФОП Дехтярьов О.В) за адресою: Кіровоградська область, місто Кропивницький, вулиця Набережна (біля мосту) є капітальною спорудою», - йдеться у тексті документу.
«Після прес-конференції ми віддаємо ці висновки, весь пакет документів міській владі і даємо управлінцям не 24 години, як це зараз модно, а 10 днів на те, щоб розібратися, виправити помилки і все-таки демонтувати цю споруду. Якщо за цей час МАФ не демонтують, ми разом із громадськістю подамо колективну заяву до прокуратури і відповідний позов до суду», - сказав Артем Стрижаков.

Нагадаємо, у вересні в обласному центрі на Набережній біля недобудованого пам’ятника жертвам Голодомору відновилося будівництво МАФу. Тоді в управлінні архітектури повідомили про незаконне відновлення будівельних робіт, в зв’язку з цим відбулися комісії з демонтажу в результаті яких було вирішено спочатку надати можливість власнику самостійно прибрати МАФ, а згодом члени комісії підтримали рішення щодо примусового демонтажу споруди.

Читайте також:

На Набережній продовжують будувати скандальний павільйон через непрофесіоналізм чиновників міськради?

«Набережний» скандал: Стрижаков вимагає прибрати незаконну споруду  (ФОТО, ВІДЕО)

Переглядiв: 1162