Кропивницька художниця Аліна Ліндау презентувала виставку картин «Під час війни» (ФОТОРЕПОРТАЖ)

01.06.2023 16:36

Кропивницька художниця Аліна Ліндау (Давиденко) нещодавно презентувала виставку картин «Під час війни» у Музеї Мистецтв. Потужні та емоційні роботи написані з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Детальніше про виставку дізнавався медіапортал DOZOR.

Так, авторські картини Аліни Ліндау присвячені трагічній тематиці – війні в Україні. Усі роботи створені олійними фарбами з поєднанням різних експериментальних технік: від експресивних бризгів та тонкошарових напилень до чітких аплікацій мастихіном.

«Ця виставка – рефлексія на тему війни. З початку війни я перебуваю в Україні. Як і всі, я максимально занурена в усі емоції та переживання, які відбуваються на моїй землі. Кожен по-різному сприймає війни і кожен по-різному виливає свої емоції назовні. Я показую свої переживання та емоції через творчість. Своїми роботами я показую всьому світу почуття українців: від надії до відчаю. Думаю, що саме це відчуває кожен з нас під час цих трагічних подій», - розповідає авторка виставки.

Гордість та силу,  смуток та відчай, емоції та красу може побачити кожен на картинах Аліни Ліндау, зокрема, «Україна», «Живі квіти», «Поле приховує дітей», «Молитва» та інших полотнах.

«Сьогодні мої найкращі ідеї втілюються у живописі. В своїй художній практиці я  поєдную експериментальні техніки з сумішшю різних впливів, від аплікацій з природних матеріалів, до емоційних концепцій експресіоністів, зберігаючи при цьому сучасний вплив мультяшного стилю», - зазначає Аліна Ліндау.

Переглянути виставку у Музеї Мистецтв можна буде до 20 червня.

Довідково:

Аліна Ліндау – художниця, яка має українсько-естонське коріння. Навчалася в Європейській школі дизайну в Києві. Свою першу виставку відкрила в 2014 році. У питаннях колористики своїх картин художниця використовує: Теорію швейцарського психолога Макса Люшера «Про вплив кольору на психологічний та фізичний стан людини», а також теорію Зцілення кольором Теда Ендрюса.

Під час художньої практики мисткиня досліджує низку соціально важливих тем. Зокрема, тему жіночності в концепції фемінізму, її чуттєвих проявів та поєднань із природою,  використовуючи уточнені жіночі натури, емоційні портрети та двозначну жіночу міміку, що занурює глядача в роздуми, особливих людей та дітей з аутизмом, питання їх соіцалізації та взаємодій з навколишнім світом.  

Художниця створює картини та інсталяції за допомогою спільної творчості, для максимальної емоційної та когнітивної емпатії.

Аліна Ліндау висвітлює у художній практиці також і вічні теми кохання та взаємовідносин двох статей.  На основі досліджень професора клінічної психології Сью Джонсон, де : «Відносини - це душевна близькість і внутрішня потреба будь-якої людини в безпечній емоційній прихильності...».

Переглядiв: 1394