Кропивницький виш уклав угоду про співпрацю з Goethe-Institut Ukraine

23.11.2020 08:27

ЦДПУ ім. В.Винниченка підписав угоду про співпрацю з Гете-Інститутом (Goethe-Institut Ukraine). Про це медіапорталу DOZOR повідомили у виші.

Так, підписання угоди відбулося за участю директора Goethe-Institut в Україні Фабіана Мюльталера та керівництва вишу.

Угода передбачає впровадження у нашому навчальному закладі міжнародної освітньої програми «Deutsch lehren lernen»/ «Вчимося навчати німецької» для підготовки студентів – майбутніх учителів на базі факультету іноземних мов. Проект «Deutsch lehren lernen»/ «Вчимося навчати німецької», який ґрунтується на сучасних наукових та методико-дидактичних стандартах підвищення кваліфікації, успішно реалізується вже в 70-ти університетах світу, 14 з яких – українські.

Його основною метою є покращення німецькомовної компетенції студентів-германістів, а також навчання та підвищення кваліфікації викладачів німецької мови, розробка програм підготовки мультиплікаторів з високою німецькомовною та міжкультурною компетенцією. Особливістю програми є орієнтація на компетентнісний та комунікативно-діяльнісний підходи до навчання іноземних мов, де основною формою занять є змішане навчання з використанням сучасних інтерактивних технологій у супроводі тьюторів.

Інноваційний характер програми – дослідження через діяльність – уможливлює її залучення у навчальний процес для практично-орієнтованої підготовки майбутніх вчителів німецької мови як іноземної до майбутньої професії та формування необхідних компетенцій впродовж навчання в університеті.

Таким чином програма «Deutsch lehren lernen»/ «Вчимося навчати німецької» оптимально підтримує освітню реформу «Нова українська школа»: вона надає можливості університетам готувати вчителів відповідно до вимог сталого впровадження нового освітнього концепту. Імплементація цієї програми в навчальний процес сприятиме популяризації фаху «Німецька мова як іноземна» у нашому регіоні та інтеграції Центральноукраїнського державного педагогічного університету у міжнародний освітній простір.

Переглядiв: 550