"Місце зустрічі. Новий рік »: улюблені новорічні  пісні і їх секрети

30.12.2020 14:22
image

До Нового року залишилося більше доби. І хоча синоптики не обіцяють снігу, телеканал «Інтер» гарантує свято і гарний настрій. У проекті «Місце зустрічі. Новий рік» телеглядачі не тільки почують найвідоміші музичні твори, без яких неможливо уявити новорічні та різдвяні свята, а й дізнаються багато цікавих фактів про історію їх створення. Ось тільки кілька секретів всім відомих мелодій. Презентація проекту відбудеться у четвер, 31 грудня, о 21:30. Про це медіапорталу DOZOR повідомили на телеканалі. 

Last Christmas

Ця пісня вперше прозвучала на радіо в грудні 1986 року і практично відразу стала однією з головних різдвяних композицій. Мотив цього твору Джордж Майкл придумав, коли разом з іншим учасником дуету Wham!, Ендрю Ріджлі, дивився футбольний матч. У розпал гри Джордж, не кажучи ні слова, схопився з дивана і втік на другий поверх. Потім він покликав Ендрю і зіграв йому мелодію. Це був майбутній хіт Last Christmas. Джордж Майкл не тільки сам написав, виконав і спродюсував цю пісню. Він ще й зіграв на кожному інструменті, який звучить в треку. Під час запису він не пустив в студію навіть свого колегу по дуету! Причому музикант записував цю пісню в розпал літа. І, щоб створити різдвяний настрій, попросив всю студію прикрасити гірляндами.

У проекті «Місце зустрічі. Новий рік »ми почуємо цей хіт у виконанні Віталія Козловського. «Last Christmas Джорджа Майкла - одна з моїх улюблених новорічних пісень, - зізнається співак. - Це стара добра класика, поряд з Happy new year групи АBBA, Let it snow Френка Сінатри і All I want for Christmas is You Мерайї Кері. А ще в новорічно-різдвяний час люблю слухати і співати українські колядки - вони асоціюються з моїм улюбленим Львовом і українськими традиціями».

«Щедрик»

Цій пісні вже більше ста років - вона була написана в 1919 році. Її помилково вважають народною. Але народні в ній тільки слова. А музику написав український композитор Микола Леонтович. Він працював над нею 18 років! Потрібне звучання вийшло тільки в шостій версії. Вперше цю пісню виконав хор Київського університету. А через 5 років вона вже звучала в Карнегі-холі в Нью-Йорку. У 1936-му американець українського походження Петро Вільговський придумав англійську версію тексту - з новими словами і назвою Carol of the Bells. З тих пір вона стала однією з головних різдвяних пісень у світі. Її можна почути в багатьох голлівудських фільмах: в комедії «Один вдома», в «Гаррі Поттер» і навіть в «Міцному горішку». На початку минулого століття Микола Леонтович навряд чи міг уявити, що навіть через сто років його мелодія даруватиме відчуття свята мільйонам людей по всій планеті.

31 грудня на «Інтері»  «Щедрик» прозвучить у виконанні  Національного заслуженого академічного  народного хору України ім. Г. Верьовки.

«Пісенька про 5 хвилин»

Музична комедія «Карнавальна ніч» - один з найулюбленіших новорічних фільмів. Але ж під час зйомок в успіх картини ніхто не вірив. Режисер Ельдар Рязанов навіть написав чотири заяви про відхід, але всі ці чотири заяви директор кіностудії порвав. Фільм хотіли швидше дозняти, здати і забути. Його навіть спеціально не рекламували і випустили на екрани перед самим Новим роком, вважаючи, що в цей час люди готуються до свята і їм не до кіно. І раптом, на диво всім, -

приголомшливий  успіх! Замість того, щоб готувати святкові страви, упаковувати подарунки і прикрашати ялинку, глядачі вистоювали величезні черги в кінотеатри. За рік «Карнавальну ніч» подивилися 50 мільйонів чоловік. Виконавиця головної ролі - зовсім ще юна Людмила Гурченко - стала з'являтися на обкладинках популярних журналів, а молодого режисера Ельдара Рязанова назвали генієм комедії. З тих пір фільм «Карнавальна ніч» став одним із символів свята. А без «Пісеньки про 5 хвилин» Новий рік не починається. На «Місці зустрічі» її заспіває Наталія Гордієнко. «Мені пощастило виконати в новорічному проекті цю знамениту пісеньку. Вона мені дуже подобається, до сих пір її часто наспівую, - зізнається артистка. - Так що «нехай навколо все співає і квітнуть посмішки близьких, адже на те і Новий рік, щоб співати й веселитись!»

Jingle Bells

Оригінальна назва цієї пісні - One Horse Open Sleigh. Органіст Джеймс Лорд Пьерпонт написав її в 1857 році для виконання в церкві ... до Дня подяки. Однак пісня настільки сподобалася прихожанам, що вони попросили знову заспівати її на Різдво. З тих пір це одна з найбільш популярних різдвяних композицій. До речі, Jingle Bells - перша в історії мелодія, виконана в космосі! У грудні 1965 року астронавти американського космічного корабля - Уоллі Ширра і Том Стаффорд - розіграли центр управління польотами. Вони сказали, що бачили НЛО, і відзначили, що його пілот «був одягнений в червоний костюм». Після цього на гармоніці і бубонцях зіграли Jingle Bells.

Цю пісню співали Френк Сінатра, Луїс Армстронг, Дюк Еллінгтон, Нат Кінг Коул, Елла Фіцжеральд і Boney M. А в новорічну ніч на «Інтері» вона прозвучить в виконанні завзятих дівчат з групи Open Kids.

«Новорічна»

У новорічну ніч 2003 року на телеканалі «Інтер» вийшов мюзикл «За двома зайцями». Практично всі музичні хіти до нього написав Андрій Данилко, який також зіграв одну з головних ролей в проекті. Пісня «Новорічна», яка прозвучала в цьому фільмі, для мільйонів людей вже стала невід'ємним атрибутом веселого Нового року. «Ви втомились від турбот - все мине. Вам трошки не щастить - все мине »... У непростому 2020-й ці слова багатьом захотілося почути набагато раніше, ніж 31 грудня. Згідно запитам, в цьому році пісню «Новорічна» в YouTube активно стали прослуховувати вже з вересня!

І, звичайно ж, без неї не обійдеться зустріч 2021 року на «Інтері». У проекті «Місце зустрічі. Новий рік» її заспівають Андрій Кравчук, Ольга Ракицька, Вадим Олійник та дует «Анна-Марія». «Пісня «Новорічна» точно підніме всім настрій. Адже найголовніші атрибути новорічних свят - близькі люди поруч і гарний настрій, - каже Марія Опанасюк, солістка групи «Анна-Марія». - Якщо немає настрою - інше вже не важливо. А ще ми не уявляємо собі Новий рік без музики. У нас навіть є традиція: коли годинник б'є дванадцять, ми обов'язково повинні щось заспівати. Де б не знаходилися - вдома, на сцені або в компанії друзів, - для нас головне - зустрічати Новий рік з музикою».

Улюблені новорічні пісні, чарівні мелодії і яскраві номери найпопулярніших артистів точно подарують телеглядачам гарний настрій і відчуття справжнього свята. Не пропустіть проект «Місце зустрічі. Новий рік» - 31 грудня о 21:30 на «Інтері». З Новим роком глядачів «Інтера» привітають Софія Ротару, Таїсія Повалій, Олег Винник, Ірина Білик, Monatik, Макс Барських, Злата Огневич, Влад Ситник, Володимир Гришко, Віталій Козловський, Міла Нітіч, ​​Світлана Тарабарова та багато інших зірок. А ведучі проекту - Анастасія Даугуле, Андрій Доманський, Андрій Данилевич - розкажуть ще багато цікавих історій про популярні музичні твори. Зустрінемо Новий рік разом і з хорошою музикою на «Інтері»!

Інформація розміщена в рамках інформаційного партнерства медіапорталу DOZOR з телеканалом «Інтер»

 

Переглядiв: 950