На Кіровоградщині пройшли навчення з питань посиленого епіднагляду за холерою

07.06.2024 13:54

Практичне заняття з питань організації та проведення посиленого епіднагляду за холерою в епідсезон 2024 року провели для фахівців районних підрозділів Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Йшлося про виконання плану моніторингових досліджень на холеру, контролю за діагностичним обстеженням хворих із важким перебігом ГКІ на збудники холери, щотижневої та щомісячної звітності та реагування на можливі випадки холери на адмінтериторіях.

Заняття провела завідувачка відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних хвороб Тамара Ланкмілєр за участю відповідального лікаря-епідеміолога Миколи Молодченка.

Навчання, що пройшло в режимі онлайн, відвідали лікарі-епідеміологи, помічники лікарів-епідеміологів, дезінфектори та інші фахівці, які залучаються до проведення заходів реагування на епідускладнення з холери та входять до складу дезінфекційних бригад та груп епідеміологічного спостереження та контролю.

Учасникам навчання порекомендували бути готовими до практичного відпрацювання імітаційних завдань, із наданням відповідної звітності за результатами їх виконання.

Переглядiв: 294