Національний рекорд із наймасовішого танцювального екофлешмобу встановили у Кіровограді (ФОТО)

21.04.2019 18:54
image

У Кіровограді на вулиці Дворцовій відбувся наймасовіший в Україні танцювальний екофлешмоб сьогодні, 21 квітня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так,  до масового виконання долучилися  учасники ХІ Міжнародного фестивалю пісні і танцю «Об'єднаймо дітей мистецтвом», які під пісню Марини Тимофійчук (NAVKA) «Татанці» виконували танець з пластиковими пляшками, аби привернути увагу суспільства до гострої проблеми сьогодення – пластикового забруднення навколишнього середовища нашої планети.

Захід приурочений до Українського дня довкілля, який відзначається 21 квітня.  Таким чином діти закликали людей відмовлятися від пластику, оскільки через викиди пластикових виробів у землю та воду гине флора та фауна усієї планети.

image
image
image
image
image
image
image
image
image

За підрахунками представника Національного Реєстру Рекордів України Лани Вєтрової, на Дворцовій одночасно танцювали 1264 учасника.

«Від імені Національного Реєстру Рекордів маю честь засвідчити, що Кропивницький і цього року встановив рекорд та закріпив за собою титул танцювальної столиці України. Ми вже не вперше реєструємо тут рекорди і завдяки Культурно-мистецькому фонду «Перспектива» рекорди мають танцювальний характер. Сьогодні ми маємо нову номінацію, якої за весь період не було за всю історію Національного Реєстру Рекордів України, на яку усі будуть в подальшому рівнятися, адже це не просто танець, а ідея, виражена у танці. Ми маємо наймасовіший танцювальний екофлешмоб -  1264 учасника. Це означає, що Національний Реєстр Рекордів України має гордість оголосити новий рекорд у категорії «Наймасовіший танцювальний флешмоб»», - наголосила Вєтрова. 
image
image
image

Після цього представник Національного реєстру Книги Рекордів України вручила сертифікат, який підтверджує встановлення рекорду виконавчому директору Культурно-мистецького фонду «Перспектива» Олександрі Ткаченко.

«Друзі, ви сьогодні рекордсмени, вітаю вас! Дуже приємно, що ми вкотре засвідчуємо, що Кіровоград - танцювальна столиця України. Сьогодні ми поставили третій рекорд, і особливо приємно, що це не просто танець, а  танець, який має сенс. Ми за захист навколишнього середовища та за чисте довкілля. Я усіх вас вітаю і дякую вам!», - подякував учасникам танцювального екофлешмобу засновник Культурно-мистецького фонду «Перспектива» Артем Стрижаков.
image
«Дорогі жителі та гості міста, сьогодні – велике свято, і такого я ще не бачив. Я бачив багато в житті, і здавалося, що мене нема чим здивувати, але те, що я побачив в цьому місті, мене здивувало. Це диво, браво, друзі! Вітаю вас, ви перші в Україні, які перемогли і здобули рекорд. Нехай збуваються усі ваші мрії. Танець – це життя, і жити треба красиво, як живуть у цьому щасливому куточку, який називається Кропивницьким», - звернувся до присутніх спеціальний гість фестивалю, народний артист України Григорій Чапкіс.
image

Нагадаємо, торік у Кіровограді встановили Національний рекорд України з наймасовішої польки.

Читайте також:

У Кіровограді діти з усієї країни демонструють таланти на фестивалі «Об’єднаймо дітей мистецтвом» (ФОТО)

Григорій Чапкіс вчив кіровоградців латиноамериканським танцям на площі (ФОТО).

Головна подія весни: Яким побачили містяни відкриття міжнародного фестивалю (ФОТО)

Відомий столичний хореограф показав кіровоградським танцюристам «фішки» сучасного танцю (ФОТО)

 Діти з усієї України імпровізували у танці на головній площі Кіровограда (ФОТО)

image
image
image
image
Переглядiв: 4646