Наживо з космосу: Американський астронавт прочитав казку кропивницьким школярам

27.01.2021 08:55

Школярі гімназії імені Тараса Шевченка долучилися до міжнародної події, організованою американською космічною агенцією NASA, в рамках якої астронавт Шенон Вокер прочитала дітям казку. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомила вчителька англійської мови гімназії Ганна Дудіч.

«Ми були в числі інших слухачів, оскільки це була міжнародна подія, організована космічною агенцією NASA. Такі події влаштовуються регулярно, оскільки науковці розуміють, що дітей треба мотивувати до вивчення природничих та математичних дисциплін, а такі розмови наживо з астронавтами – це один із способів мотивації дітей обирати науку як свою подальшу майбутню професію», - зазначила педагог.
«Ми якраз вивчали з нашими п’ятикласниками текст про повсякденні справи астронавтів. І, вивчаючи певні граматичні категорії, там розповідалося про те, як вони живуть на космічній станції, коли прокидаються, як їдять і виконують свої завдання та експерименти. Шукаючи цікавий додатковий матеріал з цієї теми, я натрапила на сайт NASA саме для шкіл. І побачила там анонс подій, що 26 січня буде прямий ефір просто з космосу, з міжнародної космічної станції, де астронавт читатиме дітям казку. І прямий ефір можна було не лише побачити і послухати, а й задати питання в чаті. Модератор дискусії обирав питання, схожі за тематикою, і звертав увагу астронавтки на них, а вона надавала відповіді. До того ж, діти мали змогу поспілкуватися з однолітками з інших країн світу», - розповіла Ганна Дудіч.
image

За словами педагога, попереду заплановані ще цікаві проекти – теж від NASA.

«Діти навіть не могли повірити, що це реально, не постановка, не кіно. Але коли вони побачили, що астронавтка в невагомості, книжка, яку вона читала, літала довкола неї, це був дійсно вау-ефект. Ми плануємо долучатися до таких заходів ще. Наприклад, я вже знайшла цікавий проект, до якого ми плануємо долучитися найближчим часом. Космічна агенція NASA пропонує роздрукувати шаблон листівки, намалювати на першій сторінці малюнок на космічну тематику, на звороті написати свою зворотню адресу і написати, чому, на їхню думку, важливо досліджувати космос. А потім це все треба відправити в Х’юстон, звідки корабель регулярно відлітає на космічну станцію і доставляє туди продукти. Потім листівки потрапляють в космос і їх читають астронавти. А далі – вони пакують і відправляються на Землю, попередньо поставивши штамп, що їх листівки побували в космосі і що астронавти їх прочитали», - поділилася планами Ганна Дудіч.
image
Переглядiв: 4412