«Об’єднаймо дітей мистецтвом»: Як пройшли фестивальні дні у Кіровограді (ФОТОРЕПОРТАЖ)

02.05.2018 13:12
image

В обласному центрі відбувся грандіозний ювілейний міжнародний фестиваль «Об’єднаймо дітей мистецтвом», під час якого свої таланти демонстрували найобдарованіші діти з усієї країни. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.  

Так, захід проводиться вже вдесяте. За словами організатора фестивалю, виконавчого директора Культурно-мистецького фонду «Перспектива» Олександри Ткаченко, 10 фестиваль став наймасштабнішим за всю історію його проведення.  

 «У нас виступали учасники з Львівської, Івано-Франківської, Херсонської, Полтавської, Дніпропетровської, Вінницької областей, звісно, з Кіровоградщини. Крім цього, були учасники з Кривого Рогу, Києва, Дніпра, Сум та Миколаєва. Цього року у нас дещо змінений віковий поріг учасників, виступали діти від 4 років, ми запрошували до участі і студентів також. Але дітей було, звісно, більше, так зажди», - говорить Олександра Ткаченко.

Протягом конкурсних днів фестивалю на головній площі міста демонстрували виступи 57 хореографічних ансамблів,  89 вокалістів та 11 вокальних колективів. Побачити виступи мали змогу всі бажаючі. За словами Олександри Ткаченко, діти не лише змагалися за призові місця, а й розважалися, відвідували пізнавальні екскурсії, а хореографічні колективи розкривалися під час майстер-класів від столичних хореографів Кристини Шишкарьової та Ярослава Кайнара та танцювальних джемів.

Крім цього, за короткий час фестивалю вдалося провести парад хореографічних колективів та встановити національний рекорд із наймасовішого виконання польки.

Завершився фестиваль потужним гала-концертом, під час якого виступили найкращі колективи-учасники фестивалю.

Як зазначив народний артист України, директор Кіровоградського обласного навчально-виховного комплексу, художній керівник народного хореографічного ансамблю «Пролісок», професор Анатолій Коротков, фестиваль пройшов на високому професійному та мистецькому рівні.

«За всі заходи, які проходили на площі, на вулиці Дворцовій – оцінка 12 за 12-бальною шкалою. Виділяти ніякий колектив не буду, усі найкращі», - стверджує Анатолій Єгорович.

І хоча до наступного фестивалю цілий рік, але організатори вже розпочинають підготовку до наступного фестивалю та приймають заявки на участь від вдячних учасників цьогорічного конкурсу. Як зазначає Олександра Ткаченко, така велика кількість дітей, які забажали взяти участь у фестивалі «Об’єднаймо дітей мистецтвом», пояснюється фішками, які організатори створювали 10 років поспіль.

«На кілька днів діти поринають в атмосферу нашого міста, спілкуються з іншими колективами та ансамблями, обмінюються досвідом, разом відпочивають, разом кудись ходять. Фішкою є і участь дітей не лише у конкурсній програмі, а й у танцювальних джемах. Там вони танцюють те, що хочуть, а не те, що їм поставили хореографи, діти розкривають себе. Вони беруть участь у встановленні рекорду, що теж відрізняє наш фестиваль від інших», - розповідає Олександра Ткаченко.

Читайте також: 

У Кіровограді відкрився ювілейний міжнародний фестиваль «Об’єднаймо дітей мистецтвом» (ФОТО).

Фоторепортаж із проведення другого дня фестивалю «Об’єднаймо дітей мистецтвом».

Столичні хореографи провели безкоштовні майстер-класи для дітей у Кіровограді (ФОТО).

 Головною вулицею Кіровограда пройшов масштабний танцювальний парад (ФОТОРЕПОРТАЖ).

Національний рекорд України з наймасовішої польки встановили у Кіровограді (ФОТО)

Масштабний гала-концерт фестивалю «Об’єднаймо дітей мистецтвом» відбувся у філармонії (ФОТО)

Артем Стрижаков виконав польку під час встановлення національного рекорду

Оголосили переможців  мистецького фестивалю Стрижакова (ФОТО)

Експерти: Фестиваль «Об’єднаймо дітей мистецтвом» - один із найяскравіших в Україні

Олександра Ткаченко про залаштунки фестивалю «Об’єднаймо дітей мистецтвом»: Ми маємо свої фішки

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1884