Партію муніципального розвитку «Перспектива міста» презентували у Кропивницькому (ФОТО)

01.06.2020 18:21
image

В обласному центрі відбулася онлайн-презентація муніципальної партії «Перспектива міста», лідером якої є відомий громадський діяч Артем Стрижаков сьогодні, 1 червня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

«Ми займаємося громадською діяльністю більше 10 років. У 2015 році була створена громадська організація «Перспектива міста», яка протягом 5 років займалася конкретними справами для міста. Були реалізовані проекти по енергоефективному освітленню сотень дворів та вулиць, благоустрою сотень дворових територій та інші проекти. За цей час ми своїми ногами обійшли практично все місто, тож не з чуток знаємо,  а від живих людей – містян, знаємо про те, які проблеми їх хвилюють в першу чергу», - зазначив лідер «Перспективи міста» Артем Стрижаков.
image

Лідер  «Перспективи міста» констатує: спільно із прогресивними спеціалістами вони створювали значущі для міста програми, які подавали на розгляд міської влади. Серед них програми по безпритульним тваринам, модернізації транспортної інфраструктури, реконструкції Набережної, якісним дорогам та тротуарам, комплексній боротьбі з алергенами та автономному опаленню Кропивницького. Багато болючих для містян проблем громадська організація вирішувала самостійно.

«У нас є чітке розуміння того, що для вирішення більш складних проблем потрібні більш серйозні можливості. А ми розуміємо, що це можливості, якими забезпечена міська влада. Серед наших проектів хотів би відзначити останній ефективний проект – створення волонтерського антикоронавірусного штабу допомоги літнім людям «Перспектива». До його реалізації були залучені усі наші організації – Муніципальне Бюро, ГО «Перспектива міста» та «Перспектива молоді», Культурно-мистецький фонд «Перспектива». Усі наші організації працювали окремо, але при настанні кризової ситуації усі ми об’єдналися», -  додав Артем Стрижаков.

За словами Стрижакова, за час роботи Штабу у період пандемії допомогу отримали понад 15 тисяч містян.

«Ми прийняли рішення, що наша команда ГО «Перспектива міста» тепер буде партією. Вона виросла органічно з наших громадських та волонтерських організацій, в яких всі ці п’ять років працювали досвідчені люди, які люблять це місто», - зазначив Стрижаков.

Артем Стрижаков каже: торік він отримував пропозиції від різних політичних сил щодо представлення Кропивницького у Верховній Раді,  однак свідомо від них відмовився. Адже переконаний: з Києва змінити життя міста неможливо.

«Ми знаємо зсередини міські проблеми, є чітке розуміння, як їх вирішити і зробити обласний центр комфортним та сучасним. А змінювати потрібно багато. Люди постійно  стикаються з несправедливістю, яка є в містобудуванні, економіці міста, роботі комунальних служб та ЖЕО. З цією несправедливістю зіштовхнувся і я особисто під час виборів мера в 2015 році. У десятків тисяч містян забрали їх право вибору, скасувавши результати демократичного голосування через суд. Після цього я поставив завдання команді і собі особисто – ми реалізовуємо програму «5 перспектив», незалежно від результатів виборів. І ми це робили впродовж 5 років», - констатував лідер «Перспективи міста».

Артем Стрижаков впевнений, що змін в місті мають відбуватися на основі сучасних методів вирішення проблем. У якості прикладу він привів ремонт доріг.

«Ремонт одних і тих самих доріг щороку – це не досягнення у XXI столітті. Хотів би у якості прикладу навести вулицю В’ячеслава Чорновола, яка знаходиться у центрі міста. На ремонт даної вулиці в 2018 році було виділено майже 3 мільйона гривень. На сьогоднішній день з 2018 року було сім розриттів нового асфальтового покриття. Я вважаю, що це більш, ніж неефективно», - констатував Стрижаков.

За словами керівника партії Ігоря Саєнка, філософія команди – не політична ідеологія, а конкретні справи, які допомагають містянам.

«На жаль, міська влада суттєво недопрацьовує у комунальній галузі, і нам довелося якусь частину її функцій брати саме на Муніципальне бюро Стрижакова. Від простого – коли людині поважного віку відмовляють в отриманні довідки в ЖЕО, водоканалі чи в будь-якій іншій комунальній структурі до розробки масштабних загальноміських проектів, які змінюють місцеве середовище. Саме тому, реалізувавши низку проектів, ми об’єднуємося в партію. Саме так, а не навпаки. Знаєте, буває так, коли люди створюють якусь партію, а потім обіцяють, що вони щось будуть робити. Це не наша історія. Тому, звісно, ми розраховуємо на підтримку наших містян», - говорить керівник партії «Перспектива міста» Ігор Саєнко.
image

За словами Саєнка, «Перспектива міста» є першою партією, яка зареєстрована у Кропивницькому, і яка не залежить від жодного партійного боса у Києві чи в будь-якому місті країни.

«Перспектива міста – це не політичний проект. Це наше життя. Ми останні 10 років жили правильними справами для розвитку міста і тепер об’єдналися в команду однодумців, перевірену роками. Особисто я цій команді довіряю. Я знаю, що нас знають і чекають», - резюмував Ігор Саєнко.  

Як зауважила керівник міської організації  партії Олександра Ткаченко, «Перспектива міста» приділяє значну увагу розвитку мистецтва, культури,  дітей та молоді, а також постійно працює над покращенням естетичного вигляду міста. Зокрема, завдяки конкурсу грантів за допомогою творчої молоді вдалося створити нові арт-об’єкти, зокрема, «Алея парасольок» та «Вуличне піаніно», «Поезія стін», «Повітряна куля» та інші. Перший в Україні некомерційний Міжнародний фестиваль пісні і танцю «Об’єднаймо дітей мистецтвом» 12 років поспіль збирає в Кропивницькому юних танцівників не лише України, а й світу. І вже три роки поспіль саме у Кропивницькому встановлюються танцювальні національні рекорди. Тож серед основних напрямків діяльності партії є і виховання у дітей та молоді відчуття місцевого патріотизму.

image
«Основні напрямки діяльності нашої партії – це муніципальний розвиток і мова йде не лише про благоустрій чи комунальну сферу, а й про розвиток сфер освіти, медицини, культури та спорту та інших», - зауважила Ткаченко.
«Дуже символічно, що саме сьогодні,у Міжнародний день захисту дітей ми презентуємо нашу партію «Перспектива міста», адже діти та молодь і є перспектива. Тож сьогодні ми оголошуємо конкурс для дітей віком до 14 років «Перспектива міста 2025». Для участі потрібно намалювати місто, яким ви його бачите через 5 років. Можливо, це ваш квітучий сад біля будинку або дуже стильна, сучасна, європейська Набережна чи гарна міська площа, сквер – все, що малює ваша уява. Потрібно записати 30-секундне відео та викласти його в соцмережі з хештегом #Перспектива міста», - повідомила Ткаченко, зазначивши, що більш детальні умови конкурсу можна буде переглянути на сторінці «Перспективи міста» у Фейсбук.

За словами Артема Стрижакова, після чергового послаблення карантинних обмежень «Перспектива міста» обов’язково проведе прес-конференцію, що дасть більше можливостей для ознайомлення з її командою та програмою.

image

 

 

 

Переглядiв: 1859