Під час масштабного свята спортивних розваг у Кіровограді відкрили перший міський мурал (ФОТО)

02.06.2019 12:34
image

В обласному центрі на вулиці Попова відбулося традиційне свято спортивних розваг від громадського діяча Артема Стрижакова вчора, 1 червня. Сюрпризом свята стало відкриття першого міського муралу, який створило Муніципальне бюро Стрижакова. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, довгоочікуваний для малечі та їх батьків захід пройшло вже вдев’яте. Як і завжди, організатори заходу облаштували мега-парк з батутами, величезними надувними гірками та іншими цікавими атракціонами, якими діти користувалися безкоштовно протягом усього вечора.

Також усі гості заходу мали можливість насолодитися концертною програмою. Перед присутніми із запальними хітами виступили солісти філармонії Олексій Козачинський, Дарія Завгородня та Наталія Сухачова, а вихованці зразковового колективу-студії хореографічного мистецтва «Аеліта» подарували присутнім драйвові танцювальні композиції.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
imageПриємним сюрпризом для жителів мікрорайону Космонавтів стало відкриття першого міського муралу. Малюнок, який створювався протягом трьох тижнів столичними художниками-муралістами студії «Об’єднання майстрів мистецтва», отримав масу схвальних відгуків.
«Для нас було дуже важливо, щоб перший міський мурал став не просто красивим малюнком, а демонстрував ідентичність мікрорайону Космонавтів і в той же час передавав національну, патріотичну ідею. Судячи з відгуків містян, нам разом з кращими в країні художниками-муралістами вдалося все це гармонійно поєднати. Впевнений, що цей мурал стане чудовим стартом для пожвавлення міського простору живим мистецтвом», - сказав громадський діяч Артем Стрижаков.
image
«Мурал був не скільки складний у плані виконання, скільки в плані організації. І от завдяки Муніципальному бюро Стрижакова, команда якого забезпечила нас всім, все вдалося», - прокоментував арт-керівик студії, яка створила мурал, Богдан Козаченко.
image
image
image
Традиційними на святі спортивних розваг стали змагання з підтягування серед дітей до 16 років. За словами Артема Стрижакова, такі заходи стають стимулом для фізичного і духовного розвитку майбутнього покоління.
«Спортивні змагання – це стимул для зростання та розвитку дітей, які вчаться бути сильнішими і перемагати. Звичайно, у нашому місті не вистачає інфраструктури для занять вуличним спортом, тож ми такими заходами популяризуємо такий простий та доступний спорт, як підтягування. У дітей є гарна мотивація – отримати смартфон за рекордну кількість підтягувань. З кожним роком результати дітей покращуються, і ми ними щиро пишаємося», - зазначив Артем Стрижаков.
image
image
image
image
image
image
image
Переможницею змагань стала 9-річна кіровоградка Мирослава Бізаєва, яка підягнулася 31 раз. За свої спортивні досягнення дівчинка отримала смартфон.
«Я займаюся спортивною гімнастикою вже п'ять років. Раніше брала участь у подібному заході. Тоді я зайняла друге місце. Взагалі я щодня підтягуюся на турніку по 15 разів, тому не очікувала на такий результат і радію від власного досягнення», - поділилася враженнями 9-річна переможниця конкурсу.
Цього року у кожній віковій категорії визначили по чотири призера. Юні спортсмени отримали у подарунок спортивні гаджети та медалі.

Місцеві жителі, серед яких – молоді матусі та татусі, відзначають: такий захід надає позитиву та драйву і дітям, і дорослим.
«Мені подобається це свято, дуже добре, що його влаштовують щороку. Це гарна ініціатива – безкоштовно організовувати ці ігрові майданчики, встановити атракціони. Враховуючи фінансове положення молодих батьків, це дуже важливо. Захід класний, завдяки ньому у жителів мікрорайону з'являється якийсь дух єдності, це чудово. Спортивні змагання також важливі для наших дітей, вони викликають у них відчуття суперництва та лідерські якості. Завдяки таким заходам вони розвиваються», - поділилася враженнями з медіапорталом DOZOR місцева жителька Олена.
image
image
image
image
image
image
image
image
image

 

Переглядiв: 4613