Проблемні та небезпечні: Що можуть зробити з недобудовами у Кропивницькому

11.03.2021 13:34

У Кропивницькому в міськраді відбулася зустріч з представників підприємств-власників недобудов, під час якої присутні намагалися визначитися щодо подальшої долі будівель сьогодні, 11 березня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, мета заходу – зустрітися з представниками та висловити їм зауваження, щоб унеможливити трагічні випадки, які стаються на території даних споруд. На зустріч запросили власників 9 недобудов – зокрема, недобудови у Ковалівському парку, на вулицях Васнецова,  Юрія Коваленка (ЖБК «Політ»), Степняка-Кравчинського, Кавалерйської,  проспекту Університетського, а також так званого «Колізею», що біля обласного центру дитячої та юнацької творчості.  На зустріч з’явилися лише 4 з 9 запрошених представників підприємств-власників.

Представник центру дитячої та юнацької творчості, депутат обласної ради Ганна Суркова зазначила, що будівля, яку містяни називають «Колізеєм», є другою чергою будівлі центру. На даний момент є розмежування землі і це є будівля абсолютно автономною. Вона знаходиться у власності обласної ради.

«Я, як ніхто, зацікавлена у тому, щоб цю будівлю якомога скоріше добудували. Щодо цього  є відповідні наміри обласної державної адміністрації. Торік їх представник з Кабміну приїжджав і обіцяв включити цю будівлю до об’єктів програми «Велике будівництво». Будівлю треба спочатку розібрати, а після того побудувати нові приміщення», - зазначила Ганна Суркова, пояснивши, що замість недобудови тут може з’явитися мистецько-спортивний комплекс з басейнами, мобільною сценою та іншими локаціями.

Представник ГУНП у Кіровоградській області, на балансі якого знаходиться недобудова по вулиці Степняка-Кравчинського, 31, зазначив, що нині забезпечується мінімізація способів проникнення на дану територію. Там заблоковані вікна та двері. Також там періодично патрулюють поліцейські. У перспективі планується залучати інвесторів для того, щоб будівництво було завершено.

Голова правління ЖБК «Політ» заявив, що недобудований житловий будинок на вулиці Юрія Коваленка мав недобудувати інвестор, який навіть вклав більше 300 тисяч гривень кілька років тому. Однак через складнощі з оформленням відповідних документів, займатися будівництвом так і не вдалося і отримати землю, де знаходиться ця будівля, так і не вдалося. У відповідь начальник управління капітальної власності Сергій Білокінь запропонував надати правоустановчі документи, аби зрозуміти, як працювати далі і зрозуміти, хто і скільки коштів вже вклав в цей будинок.

Представник Кіровоградського регіонального управління «Держмолодьжитло», на балансі якого знаходиться недобудова за адресою Васнецова, 8, теж повідомив про намір залучити інвестора, аби добудувати споруду. За його словами, наразі вже ведуться відповідні перемовини. Однак є проблемні питання – зокрема, відсутність реальних меж земельної ділянки, де знаходиться дана споруда.

Заступник міського голови Олександр Вергун зазначив, що представників власників будівель, які не дійшли на сьогоднішню зустріч, запрошуватимуть повторно рекомендованими листами. Загалом на території міста близько 30 недобудов.

«Ця кількість близько 27 об’єктів, але на них є охорона, вони загороджені. Ті 9 об’єктів, які розглядали сьогодні – це найкритичніші, які несуть загрозу містянам», - зазначив Олександр Вергун.

Наступна зустріч щодо проблемних недобудов має відбутися протягом найближчих 10 днів.

 

Переглядiв: 1481